Totul pentru copii! Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți, în renovare

560

Articole de la același autor

Renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța se apropie, pe zi ce trece, de final. Este adevărat că, până când va fi inaugurată și până când copilașii cu probleme de sănătate vor fi tratați aici, mai durează, dar este deja o certitudine că acest lucru se va întâmpla cât de curând. 


La acest moment, proiectul renovării și modernizării acestei secții a trecut de etapa în care a fost montată infrastructura de bază pentru instalația electrică. De asemenea, a fost refăcută și șapa pe întreaga suprafață de 800 mp a noii secții.
 
Reamintim că proiectul de la Constanța este realizat cu sprijinul unei companii de telefonie mobilă din țară, care asigură coordonarea lucrărilor de construcții și de amenajare, precum și finanțarea acordată în cadrul parteneriatului cu asociațiile "Dăruiește Aripi" și "Inima Copiilor". 


Potrivit acestora, instalația electrică a fost proiectată conform celor mai noi standarde prevăzute pentru secțiile de terapie intensivă nou-născuți, aceasta având la bază un concept care joacă un rol foarte important în asigurarea condițiilor optime de îngrijire pentru copiii născuți prematur și cei cu probleme medicale. 


Astfel, pe lângă lumina naturală, fiecare salon de terapie intensivă va fi prevăzut cu patru tipuri de iluminare: iluminare standard, de tavan, cu lumină caldă, iluminare indirectă prin benzi LED cu lumină caldă, montate în scafă, pe întreg perimetrul salonului, iluminare pentru intervenții medicale, cu lămpi poziționate deasupra fiecărui pat. În acest fel, va putea fi posibilă realizarea, chiar în salon, a operațiilor chirurgicale minim-invazive. 


În același timp, în saloanele celor mici vor exista lumini reglabile, pentru noapte, care vor fi montate în așa fel încât să nu perturbe somnul copilului. De asemenea, întreaga aparatură destinată supravegherii funcțiilor vitale și a intervențiilor medicale va fi alimentată de la tablouri electrice speciale, care vor asigura o protecție suplimentară pentru pacienți și pentru medici. 


În perioada următoare, lucrările includ extinderea structurii metalice exterioare a construcției, destinată montării echipamentelor de încălzire, climatizare și tratare a aerului, dar și instalarea tubulaturii de climatizare în interiorul secției și montarea unor ferestre speciale, prevăzute cu sistem de umbrire reglabil. 


La final, noua secție va dispune de echipamente medicale de ultimă generație și instalații moderne, spații speciale pentru părinți și pentru personalul medical, precum și săli de consultație. Totodată, secția va fi dotată cu un cabinet de telemedicină, care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. 


Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a SCJU îngrijește, anual, în jur de 1.000 de copii cu probleme medicale, atât din județul Constanța, cât și alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Călărași. Problema este că, în această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din țară și de trei ori peste cea din Europa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4992 secunde