Tot mai mulți copii și adolescenți se îmbolnăvesc de COVID

342
Tot mai mulți copii și adolescenți se îmbolnăvesc de COVID - unicefun92karahoda-1604853749.jpg

Articole recomandate

Crește numărul copiilor bolnavi de COVID-19, atenționează Ministerul Sănătății. În contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus în toate categoriile de vârstă, autoritățile vor să crească numărul paturilor de la ATI la 1.600, în condițiile în care acum sunt 1.300, iar 1.056 sunt deja ocupate, informează Digi24.


Ministerul anunță de asemenea schimbări și în ceea ce privește protocolul de tratament al pacienților care stau acasă și au forme ușoare ale bolii. Aceștia trebuie monitorizați cu atenție de medicii de familie, care vor decide tratamentul lor și îi vor direcționa către spital, în cazul în care starea lor se agravează.


Până acum, doar pacienții cu forme ușoare internați în spital primeau antivirale, nu și cei care stau acasă.


Măsura a fost decisă pentru a evita o creștere și mai mare numărului de cazuri grave de COVID, în condițiile în care, chiar dacă numărul de paturi de terapie intensivă poate fi mărit, nu există suficient personal medical pentru ele.


Autoritățile fac un nou apel la populație să respecte măsurile sanitare și avertizează că s-a schimbat tipologiei pacienților.
Dacă, la începutul pandemiei, cei mai mulți pacienți erau vârstnici, în ultima perioadă s-a constatat că sunt tot mai mulți copii și adolescenți care se îmbolnăvesc de COVID-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9832 secunde