Top cinci destinații de vacanță deschise turiștilor vaccinați în vara lui 2021

588
Top cinci destinații de vacanță deschise turiștilor vaccinați în vara lui 2021 - panoramicviewoftbilisigeorgia-1616232734.jpg
Campaniile de vaccinare desfășurate în tot mai multe țări ale lumii au readus speranța că ne vom putea relua obiceiurile de a călători și a pleca în vacanțe peste hotare. Parlamentul European lucrează în prezent la adeverința electronică verde, care le va permite cetățenilor UE vaccinați să călătorească liber pe continent. Dar unele țări își fac deja propriile planuri. Islanda a introdus deja certificate pentru cetățenii ei vaccinați, iar Spania, Grecia, Georgia, Portugalia, Danemarca și Suedia urmează să facă același lucru, relatează Digi24. După un an de călătorii restricționate, cei care au fost vaccinați înainte de sezonul estival ar putea avea ocazia să „evadeze”.


European Best Destinations (EBD) a avut în vedere o serie de criterii - inclusiv incidența virusului și discuțiile legate de pașapoartele COVID - pentru a face un clasament cu cele mai bune destinații de vacanță pentru vara lui 2021.Lista include destinații de vacanță la plajă, dar și de city break-uri în nouă țări diferite. Restricțiile de călătorie se schimbă în Europa aproape de la zi la zi, dar înainte de începerea sezonului estival toate aceste destinații aveau în vedere relaxarea restricțiilor sau ridicarea lor pentru turiștii vaccinați. 


5. Cefalonia, Grecia 
Restaurantele și barurile din Kefalonia sunt deschise de la mijlocul lunii aprilie, iar insula are plaje suficient de mari pentru a menține distanțarea socială.


4. Rethymno, Grecia
O altă destinație renumită din Grecia, cu atracții culturale și gastronomice.


3. Azore, Portugalia
Portugalia acceptă pașapoarte de vaccinare din alte țări și Azore, fiind primul arhipelag din lume care are o populație complet vaccinată, va fi o destinație animată. Cei nevaccinați sunt primiți cu condiția să aibă un test negativ.


2. Madeira, Portugalia
Perfectă pentru cei care caută activități în aer liber, Madeira a avut un nivel scăzut de infectări pe tot parcursul pandemiei.


1. Tbilisi, Georgia
Cea mai sigură destinație din vara anului 2020, Tbilisi a fost deschisă pentru turiștii vaccinați imediat ce vaccinul a fost disponibil. În Georgia se poate călători cu o hârtie care să ateste vaccinarea cu cele două doze.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4874 secunde