Tone de mâncare confiscată și distrusă de inspectorii veterinari

177
1

Articole de la același autor

Săptămânal, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța realizează acțiuni de evaluare, supraveghere și control în unitățile de alimentație publică. Săptămâna trecută, au fost verificate, în total, 136 de obiective, din care o unitate de carne preparată, opt centre de prelucrare lapte, un centru de colectare pește, o unitate de procesare produse din pescuit, o unitate de procesare miere, nouă măcelării, cinci depozite alimentare, trei pescării, cinci restaurante, două unități tip catering, un fast food, 25 de cantine, patru magazine alimentare, 13 super sau hipermarketuri, 14 laboratoare de cofetărie - patiserie, patru brutării, un depozit de legume fructe, o fabrică de ceai și o fabrică de dulciuri.

"În urma controalelor, au fost constatate neconformități privind manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea direct către consumatorul final al produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, au fost confiscate și retrase de la vânzare 1,4 tone de carne și produse din carne, 606 kg de produse lactate, 681 kg de pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 30.800 lei.

"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", completează șeful DSV Constanța.

Comentează știrea

Fara nume
25 octombrie 2017
nu valoreaza nimic

Dati nume dragilor ca sa stim unde sa nu mergem,ca asa pot sa zic si eu cifre si gata.Sa nu uitam ca astia traiesc de pe urma clientilor si atita timp cit nu o sa le calce nimeni pragul o sa intre in faliment ceea ce si merita.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2557 secunde