Tone de kilograme de produse alimentare, confiscate de inspectorii sanitar-veterinari

2347
2
Tone de kilograme de produse alimentare, confiscate de inspectorii sanitar-veterinari - carne70529700-1416409053.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța s-au materializat prin verificări la 125 de obiective. 


Au fost controlate, două unități de morărit, trei unități fabricare pâine și produse de patiserie, o unitate patiserie congelată, două unități patiserie, trei depozite semințe de consum, 11 depozite alimentare, 13 unități de alimentație publică, 11 carmangerii, patru măcelării, o unitate de procesare carne, două centre de prelucrare lapte, șase laboratoare cofetărie-patiserie, 12 unități de comercializare, 14 supermarket-uri, o unitate de reambalare, o unitate comercializare cu ridicata, un depozit de produse farmaceutice, o unitate de fabricare apă de masă carbogazoasă, o unitate de fabricare ulei, 34 de exploatații nonprofesionale și o fermă de bovine.


"În urma verificărilor efectuate s-a constatat, ca abateri de la normele sanitare veterinare, cum ar fi lipsa documentelor care constată eficiența acțiunilor D.D.D. la două magazine alimentare, depozitare corespunzătoare la un depozit alimentar, neincripționare spații la o carmangerie, lipsa documente însoțitoare materie primă la o măcelărie, program autocontrol incomplet la un centru colectare lapte. Aceste abateri au fost sancționate cu avertismente, conform OUG 2/2001", a declarat directorul executiv al ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu.


Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare, aproape 9.000 de kg de carne și produse din carne, peste 400 de kg de lapte și produse lactate, 427 de kg de pește și produse din pește, 31 de kg de ouă. Valoarea acestora depășește 29.000 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerate.



Comentează știrea

Zizi
19 noiembrie 2014
o tona = 1000 Kg

Stimata doamna Perhaita, neinspirat titlu ati ales. Cum adica "Tone de kilgrame"? In "traducere" ar suna: "Mii de kilograme de kilograme". Mergea mai bine :"Tone de produse alimentare..........."

Viorel
20 decembrie 2015
tone de kilograme???!!!

Azi (20.12.2015) am auzit la Antena 3 că autoritățile ar fi confiscat "tone de kilograme de carne" în nu știu ce acțiune. Am căutat pe Google "tone de kilograme" și văd că expresia apare mult mai des decât mă așteptam. Pe când "secole de ani" sau "kilometri de metri"?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5099 secunde