Tone de gunoaie, adunate de voluntari pe Lacul Tăbăcărie

376

Articole de la același autor

150 de voluntari au strâns, în mai puțin de jumătate de zi, peste 2,2 tone de gunoaie, de pe Lacul Tăbăcărie. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul programului "Acționăm pentru Ape", a fost organizată de ONG-ul Act of Tomorrow și a reunit voluntari de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, de la Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, dar și constănțeni ieșiți la plimbare.

"Am intervenit atât pe maluri, dar și pe ape, cu bărci pneumatice, caiace și scafandri. Peste 280 de saci, însumând aproximativ 2.200 kg de deșeuri, au fost colectați în cadrul evenimentului de ecologizare. De asemenea, colegii noștri de la ABADL au strâns aproape 100 de saci de deșeuri din parc și din zona țărmului, pe care i-am încărcat în utilajele noastre", a declarat Bogdan Bola, directorul ABADL.

Acesta susține însă că este deosebit de important ca, pentru salvarea lacului, să se găsească soluții pe termen lung pentru administrarea lui.

"În luna iunie a acestui an, prin sentința, rămasă definitivă, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, ABADL a pierdut administrarea lacurilor din Dobrogea. Astfel, ne aflăm astăzi în imposibilitatea de a îngriji corespunzător și de a preveni creșterea numărului de deșeuri pe lac.

De asemenea, lansăm un apel către Primăria Constanța de a monta coșuri de gunoi - mergi zeci de metri fără a vedea vreunul, de a igieniza malurile și de a curăța gunoaiele din jurul lacului. Pe partea dinspre bulevardul Mamaia, parcul se prezintă ca o adevărată junglă, plină de gunoaie și de PET-uri, care ajung invariabil pe luciul de apă, sub influența factorului eolian", a subliniat directorul ABADL. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5803 secunde