Tone de carne și lactate vechi, depistate de inspectori, la Constanța

459
Tone de carne și lactate vechi, depistate de inspectori, la Constanța - alimente1441735361-1476872248.jpg

Articole de la același autor

Activitățile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța pe parcursul săptămânii trecute s-au materializat prin verificări la 93 de verificări.


Au fost vizate trei restaurante, un fast-food, o pizzeria, cinci cantine, șase unități de catering, zece super sau hipermarketuri, cinci magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie și patiserie, șapte depozite alimentare, o unitate de produse din carne, o măcelărie, o carmangerie, un centru de colectare lapte, trei unități produse proaspete din pescuit, o unitate de produse din pește, un incinerator, două exploatații neprofesionale, șase unități de fabricare pâine și specialități, șase unități de comercializare produse congelate, un deposit de legume fructe, patru depozite semințe de consum, două unități de prelucrare vin, patru unități de morărit, o unitate de fabricare condimente și o unitate de fabricare produse congelate.


"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.800 de lei", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.


Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare aproape 3,9 tone de carne, 1.270 de kilograme de produse lactate și 682 de kilograme de pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este de peste 42.000 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a produselor și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.513 secunde