Tone de alimente stricate, retrase din supermarketuri și depozite alimentare

204
Tone de alimente stricate, retrase din supermarketuri și depozite alimentare - tonedealimente-1479826247.jpg

Articole de la același autor

Peste 60 de puncte de desfacere sau preparare a produselor alimentare ori depozite alimentare au fost verificate, în numai o săptămână, de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. 


Au fost vizate un restaurant, trei cantine, opt super sau hipermarket-uri, 13 laboratoare cofetărie/patiserie, o unitate tăiere, o unitate procesare carne, cinci unități procesare lapte, o unitate produse din pescuit, cinci depozite alimentare, șase magazine alimentare, trei măcelării, un mijloc de transport produse alimentare, trei unități fabricare pâine și specialități, cinci depozite semințe consum, o unitate de morărit, un depozit de destinație, o unitate de fabricare vin, o unitate de fabricare gemuri și o unitate îmbuteliere apă. 


"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la înstrăinarea animalelor fără documente sanitare veterinare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiul de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu. 


Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 4,2 tone de carne și produse din carne, 1.168 kg de produse lactate, 1.104 kg de pește și produse din pește și câteva zeci de cofraje cu ouă. Valoarea acestora se ridică la peste 61.910 lei. 


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", completează șeful DSV Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7357 secunde