Tone de alimente scoase de la vânzare și distruse de inspectorii sanitar-veterinari

264

Articole de la același autor

Zeci de controale au efectuat inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în ultima săptămână, aplicând amenzi de mii de lei. Au fost verificate mai multe centre de sacrificare animale, unități de procesare și prelucrare lapte, pescării, 37 de depozite alimentare, 35 de măcelării, 18 carmangerii, 30 de super sau hipermarketuri, 56 de magazine alimentare, 20 de restaurante, o cantina, 30 de unități fast-food, șapte pizzeria, șapte unități bistro, cinci braserii, 10 unități de catering, o pensiune, șase baruri, două unități tip bufet, 26 de laboratoare de cofetărie și patisserie, mai multe brutării și piețe agro-alimentare.


"Au fost identificate neconformități atât în ce privește condițiile de igienă în spațiile de producție, cât și proveniența animalelor. Pentru abateriele de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost applicate șapte sancșiuni contravenționale, în valore de 90.400 de lei. De asemenea, a fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru unitate de produse proaspete din pescuit", explică directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Diana Cristescu.


Potrivit acesteia, au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste 9,7 tone de carne și produse din carne, aproape 2,5 tone de produse lactate, 1.877 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este de aproximativ 140.000 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animal și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1717 secunde