Tone de alimente neconforme, confiscate și distruse

177
Tone de alimente neconforme, confiscate și distruse - tonedealimente-1517509369.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de obiective au fost verificate, în cursul săptămânii trecute, de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSV Constanța. Au fost vizate două cantine, o pescărie, 17 depozite alimentare, un centru de prelucrare lapte, patru magazine alimentare, 24 de super sau hipermarketuri, 11 laboratoare cofetărie - patiserie, două unități de comercializare produse congelate, o unitate de reambalare, un depozit de semințe de consum, o unitate de morărit, o unitate de fabricare vin, o unitate de fabricare ulei, o unitate de fabricare produse alimentare congelate, o unitate de produse conservate de panificație.

"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei", a declarat directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 7,5 tone de carne și produse din carne, 1.769 kg de produse lactate, 1.522 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 102.000 lei.

"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai adăugat șeful DSV Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4542 secunde