Tomberoanele de gunoi, vandalizate de căutătorii de pet-uri

239

Articole de la același autor

Zeci de containere pentru colectarea separată a deșeurilor au fost distruse, în ultimele luni, la Constanța, cel mai probabil de către persoanele care caută pet-uri. În numai patru zile, 16 containere au fost incendiate.

Potrivit reprezentanților firmei de salubrizare, problema vandalizării containerelor nu este una nouă, confruntându-se cu ea încă de la implementarea acestui sistem de colectare separată, însă pe măsură ce au trecut anii problema s-a acutizat. "Pe parcursul anului 2016 au fost incendiate șapte containere pentru materiale reciclabile, iar la jumătatea anului 2017 numărul acestora a ajuns deja la 44, acest lucru denotă că numărul persoanelor, și aici ne referim, în principal, la categoria căutătorilor de pet-uri, a crescut foarte mult", precizează reprezentanții Polaris.

Aceștia susțin că, pe măsură ce containerele au fost incendiate, Polaris le-a înlocuit cu altele noi, însă fără ca problema să fie soluționată definitiv. "Deși actele de vandalism sunt pedepsite conform legii, asta în situația în care făptașul este prins, rămâne, totuși, dezamăgirea constantă că bunul simț rămâne un concept străin pentru anumite persoane. Astfel, pe lângă vandalizarea și incendierea containerelor, Polaris se mai confruntă și cu furtul pet-ului, cu mizeria care este făcută de acești «căutători de pet» în jurul containerelor, la care se adaugă și piedica resimțită de compania de salubrizare în a-și atinge țintele de reciclare conform normelor europene", completează cei de la Polaris.

Sistemul de colectare separată a deșeurilor reciclabile în containere de tip "igloo" a fost implementat în Constanța încă din anul 2011. Bilanțul companiei Polaris arată că în acești șapte ani au fost incendiate 143 de containere.

"Pentru a stopa actele de vandalism, rugăm toți cetățenii care sunt martori la astfel de acte să sesizeze Poliția Locală la număr de telefon 0241/484.205 sau să sune la 112, în cazul incendierii unui container", fac apel reprezentanții firmei de salubrizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8139 secunde