"Cheia e la tine!"

Tinerii din Cumpăna nu lasă violența să-i transforme în infractori

414

Articole de la același autor

Copiii și tinerii din Cumpăna au avut ocazia, ieri, de a afla cât de mult rău pot face violența și drogurile. Ei au vizionat un filmuleț cu mărturii ale tinerilor încarcerați la Penitenciarul de Minori de la Craiova și la Penitenciarul de Femei de la Târgușor, județul Constanța. 


Acțiunea a avut loc la Căminul cultural din localitate, în cadrul unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul Județean de Poliție și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, intitulat "Nu lăsa violența să te transforme în infractor!". 
"Copiii trebuie avertizați. Ei trebuie să știe că sunt pe cale de a-și pierde identitatea, curățenia. Voi trebuie să știți pericolele și capcanele de care trebuie să vă feriți și nu puteți să vă feriți decât dacă vă sunt exemplificate. Aveți grijă de voi! Iubiți-vă pe voi!", i-a sfătuit pe elevi Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 
Filmul "Cheia e la tine!" îi are în centru pe sportivii Andreea Răducan, Lucian Bute și pe o absolventă a Școlii de Poliție, în prezent angajată la Institutul de Criminalistică. Aceștia spun "Cheia e la mine!". Poveștile lor de succes contrastează cu cele tragice ale unor tineri întemnițați din cauza alegerilor greșite pe care le-au făcut în viață. Ei nu mai au "cheia", dar din povestea lor pot învăța alți tineri tentați să o ia pe drumul greșit. 
"În comuna noastră, sunt peste 1.200 de copii, iar vârsta și apropierea de Constanța, tentațiile pe care le dau cluburile, discotecile, stațiunile le sunt la îndemână. Ei pot avea o viață dezordonată și o atitudine rebelă, tocmai de aceea au nevoie de modele de viață. Educația o putem face cu toții, în parteneriat familia - școala - comunitatea. Tocmai de aceea, facem permanent analiza situației școlare a elevilor, dar și a aspectelor violente", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mariana Gâju.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Razie a polițiștilor din Ovidiu
Pagina a fost generata in 0.4721 secunde