Ți-e frig întruna? Iată explicațiile și recomandările medicilor

446
Ți-e frig întruna? Iată explicațiile și recomandările medicilor - cenuesterecomandatsafaciatuncica-1547122307.jpg

Articole recomandate

Tuturor ne e frig din când în când, în timpul lunilor reci de iarnă, dar există persoane cărora le e frig mai tot timpul, iar cauzele pot fi multiple – de la obiceiuri nesănătoase legate de stilul de viață până la probleme medicale.

Iată câteva dintre posibilele cauze ale acestui neplăcut fenomen - senzația permanentă de frig, în anotimpul rece.

Uneoripoate fi vorba despre factori legați de stilul de viață:

faptul că săriți peste mese poate face ca organismul să conserve energia și să producă mai puțină căldură.

somnul insuficient ne face apatici și mai puțin activi.

Alteori, însă, poate fi vorba despre probleme medicale, care trebuie elucidate și tratate corespunzător:


- boala Raynaud, de exemplu, este o afecțiune al cărei principal simptom este constricția (îngustarea) micilor vase de sânge care irigă pielea, încetinind astfel circulația; simptomul apare, de obicei, ca urmare a expunerii la temperaturi joase ori a unui stres emoțional și determină albirea sau învinețirea degetelor și senzația de răceală, amorțeală, apoi furnicături și dureri, mai ales la extremități.


- anemia poate fi detectată cu ajutorul unei analize simple de sânge și corectată cu ajutorul unei diete adecvate, iar la nevoie cu preparate de fier și vitamine, la indicația medicului.


- probleme hormonale: insuficiența hormonilor tiroidieni poate duce la apariția senzației persistente de frig, iar la femei, fluctuațiile nivelului de estrogen pot fi asociate cu sensibilitate la frig.


Greutatea scăzută a corpului: un indice de masă corporală prea mic poate arăta că atât masa musculară, cât și cantitatea de țesut adipos sunt mici. Or, mușchii generează căldură, iar stratul de grăsime acționează ca un izolant, așa că persoanele slabe, la care aceste mijloace biologice de producere și conservare a căldurii nu sunt foarte eficiente, pot încerca adesea senzația de frig.

Medicii recomandă ca, în cazul în care suferiți constant de frig iarna, să consultați un medic generalist și, la nevoie, un endocrinolog.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7046 secunde