Mai multe ştiri online:

Testați-vă, datele OMS nu arată bine! "Ne găsiți la Universitatea Maritimă Constanța"

Ştire online publicată Miercuri, 22 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Fundația Baylor Marea Neagră a semnat în această primăvară un protocol de colaborare cu Universitatea Maritimă din Constanța.


În baza documentului, cele două organizații au stabilit ca echipa Baylor să ofere servicii de consiliere pre și post testare și de testare pentru HIV și hepatitele B și C studenților la facultățile din cadrul UMC.


„Principala problemă legată de diagnosticarea și controlul infecțiilor virale în țara noastră este cea a accesului la testare în rândul populației generale.


Profităm de contextul favorabil creat de campania europeană pentru a oferi adulților tineri posibilitatea de a se testa și de a identifica, împreună cu consilierii Fundației, riscurile la care s-au expus ca urmare a unor tratamente, intervenții chirurgicale sau cosmetice, ori practici cu grad de risc precum împrumutarea obiectelor personale de îngrijire sau riscuri de natură sexuală. Această activitate de testare în comunitate le va permite studenților universității să cunoască serviciile oferite de Baylor și să le recomande, atunci când vine vorba despre diagnosticarea HIV și a hepatitelor virale precum și despre îngrijirea persoanelor care au aceste boli cronice. Activitățile curente au rezultate pe termen lung: tot mai multe persoane care interacționează cu echipa de testare în teren își fac un obicei din a reveni periodic la testare, reușind să-și autoevalueze riscurile” a declarat Mihaela Bogdan, director de proiecte.

Testați-vă, datele OMS nu arată bine! Organizația Mondială a Sănătății estimează, pentru regiunea europeană că: 


• Aproximativ 15 milioane de persoane trăiesc cu hepatita C. Deși boala este una vindecabilă, doar o mică parte dintre persoanele diagnosticate primesc tratament, 3,5%.


• Aproximativ 13,3 milioane de persoane trăiesc cu hepatita B, iar 20-30% dintre persoanele infectate vor dezvolta ciroză, insuficiență hepatică sau carcinom hepatocelular.


• Aproximativ 1,2 milioane de persoane trăiesc cu HIV, un sfert dintre nu știu că au această infecție și aproape 50% dintre persoanele cu această infecție sunt diagnosticate cu întârziere, fapt care scade semnificativ din șansele de succes ale terapiei antiretrovirale.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7469 secunde