Campania "Cuget Liber" - "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Terorizați de maidanezi! "În situații neprevăzute, nu poți ști ce-i în capul unui câine"

1407

Articole de la același autor

Locuitorii din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța sunt terorizați de maidanezii care își fac veacul în această zonă. Chiar dacă unii locatari îi gonesc, temându-se ca nu cumva să cadă victime ale colților patrupedelor, alții îi ocrotesc și îi ascund atunci când văd venind echipele de la ecarisaj, prin cartier.

În edițiile anterioare ale cotidianului "Cuget Liber", am scris despre problema câinilor fără stăpân, care pare a nu avea rezolvare. Spunem asta pentru că, săptămânal, haite întregi împânzesc orașul, iar oamenilor le este frică să meargă pe străzi sau să își lase copiii să meargă singuri la joacă.

Majoritatea afirmă că nu mai pot tolera situația, care este cu atât mai gravă cu cât jivinele au învățat să supraviețuiască foarte bine pe străzi, să se ferească de aglomerație, atunci când este cazul etc. Iar oamenii din acest cartier sunt speriați.

"De câțiva ani, animalele ne-au invadat curtea blocului și nu stăm liniștiți în niciun moment. Dacă este multă lume afară, se retrag în zona tomberoanelor de gunoi, dar imediat după lăsarea serii, când e răcoare afară, te împiedici de ei. Mai grav este că unii sunt agresivi, iar dacă îi gonești, încep imediat să mârâie", ne-a declarat un constănțean care locuiește în această zonă.

Maria P. spune că, recent, câțiva câini i-au atacat fetița, în timp ce o trimisese până la un magazin din cartier.

"Am auzit de sus că latră câinii afară și i-am recunoscut țipătul. În momentul în care m-am uitat pe geam, am observat că trei câini îmi înconjuraseră fetița, iar ea nu știa cum să scape de ei. Chiar dacă nu eram îmbrăcată de stradă, nu a mai contat. Am ieșit în pijamale la ei, am luat un băț și am aruncat spre ei cu o sticlă de apă, ca sa îi sperii. Din fericire, jivinele au plecat și mi-au lăsat copilul în pace, dar am tras o spaimă soră cu moartea. Acești câini sunt un real pericol pentru copii și nu numai, pentru că sunt mulți și sunt răi, iar în situații neprevăzute, nu poți ști ce-i în capul unui câine", ne-a mărturisit femeia.

Deși pare incredibil, sunt și cetățeni care nu fac altceva decât să-i ocrotească pe acești maidanezi. Ba, mai mult decât atât, le dau de mâncare zi de zi, iar în aceste condiții, este normal ca aceștia să nu plece din zonă.

"Am o vecină în bloc, care, în fiecare dimineață, îi hrănește. Nu mai spun de hingheri, atunci când aceștia au venit să ridice câinii, i-a băgat pe câțiva dintre ei în casă, pentru a nu fi găsiți. Nu este normal. Ce trebuie să se întâmple pentru ca unii dintre noi să nu îi mai protejeze? Să le composteze un membru al familiei?", a spus, indignat, un alt constănțean.

XXX

În edițiile următoare, vom prezenta relatări ale constănțenilor, din diverse zone ale municipiului. De altfel, cetățenii sunt așteptați să împărtășească experiențele prin care au trecut, pe adresa redacției, [email protected]



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.739 secunde