€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Terorizați de câinii fără stăpân! "E cumplit ce se întâmplă în oraș"

Ştire online publicată Joi, 15 Iunie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
De la începutul anului și până la acest moment, aproape 700 de constănțeni au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase mușcați de câini, pisici, șobolani, cai, lilieci, maimuțe, măgari și chiar ratoni. Cele mai multe persoane au fost, însă, „compostate” de colții câinilor fără stăpân abandonați pe stradă. Ce-i mai grav este că și câinii de rasă au început să muște, lăsând urme adânci asupra victimelor. 


„De curând, a ajuns la noi o fată plină de sânge, mușcată de un Pitbull, care arăta îngrozitor de rău. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, a încercat să-i țină piept patrupedului, dar nu i-a făcut față. Doi bărbați care au văzut ce se întâmplă i-au sărit în ajutor, dar au fost mușcați și ei, ajungând la spital. Este cumplit ce se întâmplă în plin oraș. Acești câini reprezintă un mare pericol și sunt mai răi ca maidanezii, iar dacă sunt lăsați pe stradă, mușcă și nu mai dau drumul. Nu am văzut niciodată o persoană atât de mușcată, iar dacă era un copil, era mort cu siguranță”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul SCBI, dr. Stela Halichidis. 


Un alt caz similar s-a petrecut, zilele trecute, la Albești, unde un copil în vârstă de șapte ani a fost mușcat de un câine în timp ce se întorcea de la școală. De data aceasta, patrupedul ar fi rupt lanțul dintr-o curte și a sărit gardul, mușcându-l pe copil. Potrivit oamenilor legii, câinele nu era înregistrat ca fiind agresiv și va fi expertizat de specialiști. 


Trebuie amintit că „agresorii” canini au făcut de-a lungul timpului nenumărate victime. Spre exemplu, în urmă cu câțiva ani, o fetiță de doar șase ani a murit din cauza rănilor provocate în urma unui atac al câinilor vagabonzi, pe un câmp din apropierea porții de acces nr. 9 din Port. Fetița obișnuia să meargă seara la joacă în acea zonă, iar într-o seară, mama micuței a anunțat Poliția, îngrijorată fiind de faptul că fiica sa nu s-a întors acasă. La scurt timp, oamenii legii au găsit copilul fără suflare, pe un câmp de la marginea orașului, copila fiind desfigurată de la mușcăturile de câine. 


Spitalul nu își poate face stocuri 


Tocmai de aceea, oamenii trebuie să știe că rabia poate fi letală. Drept urmare, cei care sunt mușcați de un animal de casă sau unul sălbatic trebuie să se prezinte de urgență la medic. Este adevărat că rabia a fost eradicată de mult timp, dar este mai bine ca oamenii să aibă grijă. 


O altă soluție pentru diminuarea cazu-rilor ar fi ca maidanezii să fie strânși de pe străzi, pentru că, la ora actuală, toate cartierele Constanței sunt pline de câini, de toate mărimile și culorile, iar deseori, oamenilor le este pur și simplu frică să se mai plimbe pe străzi. 


O veste proastă este că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase nu își permite să facă stocuri pe timpul verii de vaccin, dar medicii speră, totuși, să se descurce, așa cum au făcut-o în fiecare an. 


„Vara este o perioadă foarte grea pentru noi, pentru că nu ni se suplimentează nici fondurile, iar turiștii, care ar trebui să vină cu dovada de asigurat la noi, vin fără niciun fel de act. În aceste condiții, ei trebuie să știe că nu îi putem ajuta decât contra-cost. Prin urmare, dacă vor servicii, vor plăti. Mulți vin la noi de la clinicile private, unde nu li se face mare lucru, dar vor plăti și aici, atâta timp cât nu au asupra lor cardurile de asigurat, biletul de trimitere de la medicul de familie sau actul de identitate pentru a beneficia de asistență medicală gratuită. Acest lucru se întâmplă pentru că, în lipsa unor astfel de acte, serviciile nu pot fi validate și oamenii se supără atunci când le spunem că trebuie să plătească dacă nu au aceste acte. Mai mult decât atât, dacă trebuie să le facem imunoglobulină, numai o singură fiolă costă câteva sute de lei. Aceasta este, însă, administrată numai în cazurile grave, când animalul prezintă risc rabigen”, a precizat mana-gerul unității sanitare. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6622 secunde