Terapie cu delfini pentru adolescenții dependenți de droguri

238
Terapie cu delfini pentru adolescenții dependenți de droguri - terapiedelfini-1475251472.jpg

Articole de la același autor

Zece adolescenți constănțeni consumatori de droguri vor îngriji delfinii și animalele din micro-rezervația Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, ca terapie împotriva dependenței de substanțe.


Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, (CPECA), a demarat în septembrie proiectul pilot "Animalele, călăuze pe drumul vindecării" - Terapie ocupațională ca suport în procesul recuperării. Proiectul se derulează în parteneriat cu Delfinariul Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.


Acesta are ca obiect dezvoltarea sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii ale consumatorilor de droguri minori asistați și alegerea unui stil de viață sănătos, prin desfășurarea de activități de tip voluntariat.


Astfel, cei 10 tineri aflați în asistență integrată la CPECA Constanța vor îngriji delfinii și animalele aflate în micro-rezervație, sub îndrumarea unui angajat al complexului, și însoțiți de un specialist psiholog și un voluntar ANA, sub forma terapiei ocupaționale ca suport în procesul recuperării acestora. Durata proiectului este de un an de zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3592 secunde