Terapie cu delfini pentru adolescenții dependenți de droguri

Vineri, 30 Septembrie 2016, 19:04
193
Zece adolescenți constănțeni consumatori de droguri vor îngriji delfinii și animalele din micro-rezervația Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, ca terapie împotriva dependenței de substanțe.


Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, (CPECA), a demarat în septembrie proiectul pilot "Animalele, călăuze pe drumul vindecării" - Terapie ocupațională ca suport în procesul recuperării. Proiectul se derulează în parteneriat cu Delfinariul Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.


Acesta are ca obiect dezvoltarea sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii ale consumatorilor de droguri minori asistați și alegerea unui stil de viață sănătos, prin desfășurarea de activități de tip voluntariat.


Astfel, cei 10 tineri aflați în asistență integrată la CPECA Constanța vor îngriji delfinii și animalele aflate în micro-rezervație, sub îndrumarea unui angajat al complexului, și însoțiți de un specialist psiholog și un voluntar ANA, sub forma terapiei ocupaționale ca suport în procesul recuperării acestora. Durata proiectului este de un an de zile. 


Pagina a fost generata in 0.2911 secunde