Teodorovici vrea o sumă anticipată pentru pensii: La recalculare, unii poate nu mai sunt printre noi

299
Teodorovici vrea o sumă anticipată pentru pensii: La recalculare, unii poate nu mai sunt printre noi - pensiebatrani79157500-1563633238.jpg

Articole recomandate

Ministrul Finanțelor a declarat că ar fi bine ca Guvernul să aloce anticipat o sumă de bani pentru pensii, iar după recalculare, aceasta să fie reglată.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, președinte executiv al PSD, a declarat, sâmbătă, că sistemul de recalculare a pensiilor este "învechit și foarte înțepenit", arătând că, din păcate, sunt oameni care, în momentul în care li se va recalcula pensia, "nu mai sunt pe această lume".

"Știți cum e și cu recalcularea pensiilor. De ce omul care are dreptul la o pensie să aștepte un sistem învechit și foarte înțepenit, de foarte multe ori, și în multe situații să aștepte o recalculare de pensie? De ce nu noi, statul, să alocăm forfetar, să spunem, o sumă pe care am anticipa că ar fi cea corectă și după ce pensia se va recalcula și știm exact cât e, să înceapă să se regleze, pentru că omul trebuie să primească astăzi cel puțin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensii. Oamenii nu au timp să aștepte. Din păcate, viața așa este, sunt oameni care, în momentul în care pensia li se va recalcula, nu mai sunt pe această lume. Asta este viața, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aștepți? Tu, stat, ai greșit față de oameni, tu, stat, trebuie să plătești și să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu știu cât timp când tu, stat, te sinchisești să acorzi acel drept. E o altă abordare, o altă logică pe care mi-aș dori tare mult să o văd în această țară. Și să fim noi, să facem ceea ce simțim", a spus Teodorovici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Stire din Social : A fost cutremur!
Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Stire din Social : Perdele forestiere pe Autostrada A2
Pagina a fost generata in 1.4482 secunde