Tensiuni la Poșta Constanța. Angajații, nemulțumiți de salarii și de volumul de muncă

795
2

Articole de la același autor

Poșta Română pare că stă pe un butoi de pulbere. Salariații spun că sunt la limita răbdării și că vor ieși cât de curând în stradă pentru a-și striga nemulțumirile.


Zilele trecute, câteva zeci de angajați ai sucursalei Constanța a Poștei Române au pichetat sediul oficiului de pe bulevardul Mamaia, încercând să atragă atenția conducerii asupra problemelor cu care se confruntă. Principalele nemulțumiri sunt salariile mici și volumul mare de muncă, pe fondul unei lipse acute de personal.


"Angajatorul nu a recepționat prea bine semnalul tras de noi și, deși am avut toate avizele legale la zi, și am făcut toate demersurile necesare aprobării pichetării sediului, aceștia nu l-au luat în seamă. Mai mult decât atât, se fac presiuni asupra salariaților că ar putea fi cercetați disciplinar dacă participă la astfel de acțiuni. În perioada următoare este posibil să organizăm un miting pe plan local și vom decide dacă ne vom extinde și la nivelul celorlalte județe unde avem membri", a declarat, pentru "Cuget Liber", Florin Gheorghe, liderul Sindicatului Poșta Română Constanța.


Potrivit acestuia, în cadrul Companiei Naționale Poșta Română este o gravă lipsă de personal și sunt încălcate drepturile angajaților, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. 


"Practic, din cauza lipsei de personal, se încalcă din ce în ce mai des și din ce în ce mai grav drepturile angajaților la concediul de odihnă. Și ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient, la începutul lunii aprilie a fost dată o adresă internă în teritoriu pentru restrângerea numărului de ore suplimentare și compensarea lor, pe cât posibil, cu libere. Însă acest lucru este aproape imposibil în condițiile în care este lipsă acută de oameni", a mai adăugat liderul de sindicat.
Practic, după disponibilizările din 2013, personalul rămas este suprasolicitat. Pentru ca activitatea să se desfășoare normal, este nevoie de aproximativ 300 de factori poștali, agenți poștali, oficianți, conducători auto mesagerie etc.


Angajații, păcăliți cu creșteri salariale artificiale


În ce privește salariile, cea mai mare parte a angajaților se află, în prezent, la nivelul salariului minim pe economie. "Din 2011 și până în prezent, salariile nu au mai crescut. Singurele modificări s-au făcut, culmea, în ani electorali, când angajații au fost efectiv păcăliți de sindicatul reprezentativ, care este în cârdășie cu conducerea Poștei Române. În 2014, au fost desființate sporurile și au fost incluse în salariu, promițându-se încă o mărire de 150 de lei, în două tranșe. Este, de fapt, o creștere artificială, pentru că angajatul primea, de fapt, același salariu, cu sporurile pe care le lua de obicei incluse în salariu. Ulterior, semnatarii înțelegerii pentru majorarea salarială s-au întâlnit și au anulat actul adițional cu creșterile, rămânând, de fapt, doar o sumă de 100 de lei. Însă, având în vedere că salariul minim pe economie a crescut din mai 2016 la 1.250 de lei, practic, angajații sunt acum la salariul minim pe economie, cu tot cu sporuri, când, de fapt, ar fi avut acest salariu minim de 1.250 lei, la care s-ar fi adăugat sporurile. Practic, ei au fost păcăliți!", a completat Florin Gheorghe.


Comentează știrea

Rosca
7 mai 2016
Bani la domiciliu

In Ianuarie,2016 o editura cu renume,din Romania,a lansat pe PIATA MONDIALA un proiect suta la suta ROMANESC. Un subiect unic de FILM!Va invit in echipa mea pentru a realiza acest proiect unic!Cereti INFO la adresa: [email protected]

lQJcHYnNLjcZAKhWb
30 noiembrie 2016
jNdKIkGtpkcimODf

Dp9Ou5 kjnbghhpuliu, [url=http://vmdpzpfauqne.com/]vmdpzpfauqne[/url], [link=http://hoxrxvfloxhu.com/]hoxrxvfloxhu[/link], http://cazbdltbtdci.com/

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Mai 2016
Stire din Social : Protest la Poșta din Constanța
Pagina a fost generata in 0.591 secunde