TEMPERATURILE SCAD DRASTIC. Ce spun meteorologii despre vremea din zilele următoare

568
TEMPERATURILE SCAD DRASTIC. Ce spun meteorologii despre vremea din zilele următoare - meteogerfrig-1537690766.jpg

Articole recomandate

Meteorologii au anunțat prima zăpadă a anului în România, la altitudini înalte. Un val de aer polar pune stăpânire pe Europa. De săptămâna viitoare, temperaturile scad brusc în România, iar vremea se strică, scrie romaniatv.net


Ciclonul polar Ali se îndreaptă spre noi, urmând să ajungă în țara noastră duminică, aducând cu el frig, ploi, iar la munte chiar și ninsori.

De exemplu, potrivit specialiștilor, de la temperaturi de vară, în București vom ajunge la 17 grade Celsius, săptămâna viitoare.

Răcirea bruscă va fi resimțită în toată țara, duminică dimineață, pe 23 septembrie, odată cu echinocțiul de toamnă, când se instalează toamna astronomică.

De altfel, de la o zi la alta, vremea va fi din ce mai rece, iar temperaturile vor scădea drastic, cu 9-10 grade Celsius, iar la munte vor coborî până la -7 grade Celsius și va cădea prima zăpadă.

Totuși, potrivit celor anunțate de Romica Jurca la România TV, aerul rece va părăsi teritoriul țării noastre în prima zi a săptămânii viitoare, iar temperaturile vor reveni la normal, pentru ca aerul rece să revină la mijlocul săptămânii viitoare.

PROGNOZA METEO LUNI. În interiorul arcului carpatic, cerul va fi mai mult noros și va ploua, pe arii extinse în cursul zilei, apoi izolat; vântul va prezenta intensificări, iar din punct de vedere termic, vremea va fi rece. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei, cu precădere în regiunile sudice și de sud-est; înnorări temporare și ploi, vor fi spre seara și noaptea, local în Muntenia, Moldova și Dobrogea și doar izolat, posibil, în Oltenia. În aceste zone vântul va fi moderat cu unele întensificări, îndeosebi la câmpie. La munte, la înălțimi mari, vântul va sufla tare și în rafale, iar precipitațiile vor fi, trecător, și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade în vestul, nordul și centrul țării și între 22 și 30 de grade în rest, iar cele minime între 2 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni, în special, în cele ale Carpaților Occidentali, unde vor fi condiții de brumă.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi rece cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 12 și 19 grade și minime între 1 și 9 grade, ușor mai ridicate pe litoral, dar și mai scăzute în depresiuni, unde se va produce brumă. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar numai izolat va ploua slab. La munte, cu precădere în Carpații Orientali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova, Delta Dunării și zona Carpaților de Curbură.

sursa: www.romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end,  la Constanța
Sâmbătă, 01 Septembrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end,  la Constanța
Pagina a fost generata in 1.7167 secunde