Tehnici care pot salva vieți. Învață să acorzi primul ajutor!

296
Tehnici care pot salva vieți.  Învață să acorzi primul ajutor! - crucearosie2-1536248399.jpg

Articole de la același autor

Nu există zi în care să nu apară cel puțin un accident rutier și să nu existe măcar o persoană care să fie transportată la spital sau, mai grav, să moară. Din această cauză, dar și cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor, Crucea Roșie Română încurajează oamenii să învețe primul ajutor pentru a reduce numărul de decese și răni pe drumurile țării.

Potrivit statisticilor, accidentele de circulație ucid în fiecare an aproximativ 1,25 milioane de persoane din întreaga lume.

"Suntem toți utilizatori de drumuri, fie că suntem pietoni, șoferi, motocicliști, bicicliști sau pasageri. Riscurile accidentelor rutiere nu pot fi niciodată eliminate complet, dar există modalități de a le reduce și de a oferi oamenilor mai multe șanse de supraviețuire. Una dintre cele mai bune metode este să înveți primul ajutor, astfel încât să ai abilitățile și instruirea necesare pentru a răspunde rapid - și chiar de a salva o viață - dacă ești la locul unui accident. Conform statisticilor Poliției Române, în anul 2017, în România au fost înregistrate 8.624 de accidente rutiere grave și 22.642 de accidente ușoare. Pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestor pericole, tema Zilei Mondiale a Primului Ajutor din acest an este «Prima reacție la accidente rutiere»", a declarat directorul Crucii Roșii, filiala Constanța, Carmen Lungu.

În prezent, Crucea Roșie Română oferă cursuri de prim ajutor, predând tehnicile și informațiile necesare pregătirii și răspunsului imediat pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere. O astfel de instruire sporește cunoștințele și abilitățile primului răspuns în rândul populației generale, șoferilor, pasagerilor și pietonilor, permițându-le să ofere asistență imediată persoanelor rănite pe șosele.

v v v

Pentru a marca Ziua Mondială de Prim Ajutor, Crucea Roșie Română, filiala Constanța, organizează un curs de prim ajutor care are scopul de a pregăti persoanele interesate să intervină în timp util pentru a salva viețile omenești în cazul accidentelor rutiere.

Activitatea se va desfășura sâmbătă, 8 septembrie, pe plaja Modern (zona IBIS), începând cu ora 10.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2789 secunde