Techirghiol, pe primul loc în topul stațiunilor balneare din țară

357
Techirghiol, pe primul loc în topul stațiunilor balneare din țară - techirghiol1-1493638536.jpg

Articole de la același autor

În perioada 4-7 mai, la Govora, va avea loc Congresul Național de Balneologie. Cu acest prilej, Asociația Română de Balneologie a realizat o evaluare a stațiunilor balneare din țară, conform unor criterii ce ține de la accesibilitate, infrastructură, până la calitatea serviciilor turistice și premiile științifice și vizibilitatea nivelului de excelență.

Astfel, pe primul loc în topul stațiunilor balneare 2017 se află din nou Techirghiol, cu cel mai mare punctaj (65 de puncte), la o distanță considerabilă de Băile Tușnad (60 de puncte), situată pe locul al doilea. Urmează, în ordinea descrescătoare a punctajului, Băile Govora (55 de puncte), Călimănești-Căciulata (54 de puncte), Covasna (53 de puncte), Băile Felix (52 de puncte), Sovata (51 de puncte), Turda (50 de puncte), Sîngeorz Băi (41 de puncte), Borsec (40 de puncte). Apoi, de la locul al 11-lea în jos, se află Băile Olănești, Ocna Sibiului, Geoagiu Băi, Mangalia, Pucioasa, Buziaș, Băile Herculane, Slănic Moldova, Amara, Slănic Prahova, Vatra Dornei, Praid, Sângeorgiu de Mureș, Eforie Nord, Bazna, Sărata Monteoru, Băltătești, Moneasa, Lacul Sărat și Ocna Șugatag.

Primele două stațiuni din topul rezultat prin evaluarea stațiunilor de către Asociația Română de Balneologie în baza celor zece criterii de evaluare, vor avea o pagină de prezentare dedicată, accesibile prin click pe numele stațiunii. De asemenea, primele zece stațiuni vor fi prezentate în cartea Top 10 stațiuni balneare, disponibilă la Editura Balneară, ce va fi editată anual.

"Evaluarea stațiunilor balneare va fi realizată anual de către Asociația Română de Balneologie, în baza criteriilor respective, încercând să fie vizitate cât mai multe stațiuni balneare în fiecare an și stabilind căi de comunicare cu factorii decizionali din stațiune, autorități locale, operatori economici, societate civilă, în vederea obiectivității analizei, identificării situației din teren și punctarea elementelor de dezvoltare. Scopul declarat al evaluării este în primul rând de a identifica potențialul de dezvoltare, de a puncta elementele pozitive, de a impulsiona cercetarea științifică în stațiunile balneare, de a ajuta valorificarea potențialului balnear și de a căuta mijloace pentru promovare a factorilor naturali terapeutici și a stațiunilor balneare", au declarat reprezentanții Asociației de Balneologie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3711 secunde