Povestea unui constănțean păcălit de dezvoltatorii imobiliari din Valu lui Traian

Țeapă: Casa visurilor, o construcție de ... coșmar!

6863
11

Articole de la același autor

Bucuria de a sta la casă, de a-și crește copiii la curte, a devenit coșmarul unui constănțean de bună- credință. Omul a făcut

un credit cu ipotecă și și-a cumpărat o casă în Valu lui Traian. Acum regretă amarnic și i-a dat în judecată pe cei care au construit casa, pe cei care au semnat recepția finală și evaluatorul pe baza raportului căruia a fost acordat împrumutul.

În numai trei ani, Cristian Tănase a trecut de la extaz la agonie. Casa pentru care ar trebui să plătească 400 de dolari pe lună, timp de 30 de ani, stă să cadă.

"Pereții casei s-au crăpat, plafoanele sunt distruse și de-abia se mai ține tencuiala. În ziduri au apărut crăpături imense, de parcă se duce la fund casa asta. Avem doi copii și am ajuns să stăm cu frică în casă, să nu cadă tavanele în cap", ne-a declarat Cristian Tănase.

Conform documentelor de vânzare - cumpărare, imobilul, situat pe un teren de 250 de mp, are o suprafață de 77 de metri pătrați, cuprinzând un living de 25 de metri pătrați, două dormitoare de câte 12,78, respectiv 12,67 de metri pătrați și o baie de 6,7 metri pătrați. Pentru această casă, Cristian Tănase a plătit 43.000 de euro și a luat împrumut 44.000 de dolari, diferența până la prețul casei, adică 25 la sută, reprezentând avansul cu care a venit cumpărătorul.

"În realitate, casa este mai mică decât în acte. Autorizația de construcție este emisă în 2009, dar casa era deja construită atunci. Evaluatorul pe care l-a adus IFN-ul de la care am luat creditul a spus că totul este în regulă. Noi ne-am mutat la sfârșitul anului 2011, după care casa a început să se deterioreze. De cinci luni, nu am mai plătit ratele, am înaintat proces, am făcut un nou raport de evaluare, la cererea Judecătoriei Constanța, și am aflat că urmează să fiu executat silit pentru că am restanțe la credit, deși eu nu am fost notificat despre acest lucru. Practic, am luat împrumut 44.000 de dolari și am returnat, la această oră, 53.000 de dolari, iar la finalul celor 30 de ani, se adună suma de 144.000 de dolari", ne-a mai povestit proprietarul ghinionist.

"Construcția nu are fundație corespunzătoare!"

Din raportul de expertiză tehnică judiciară realizat în dosarul civil, la cererea Judecătoriei Constanța, reiese foarte clar că imobilul are probleme foarte mari și că nu a fost respectat nimic din proiectul pe baza căruia a fost emisă autorizația de construcție.

"Structura de rezistență este realizată din zidărie BCA. Pentru pereții exteriori, s-a utilizat BCA de 20 de cm, iar pentru pereții interiori (cel longitudinal, care a fost investigat distructiv), BCA de 15 cm. Aceste grosimi de ziduri nu respectă prevederile din proiectul întocmit pentru obținerea autorizației de construire. Construcția nu are fundație corespunzătoare. Pe zona investigată nu s-a regăsit termoizolația care este prevăzută în planșa de detalii fundații. Construcția nu are sâmburi și centuri din beton armat. Șarpanta nu este ancorată de clădire prin centura-coșoroabă și mustăți, conform detaliului din planșa R3, semnată de inginerul Feidan Emin. Șarpanta nu este ignifugată, conform precizărilor din pro-iectul tehnic. Termoizolația acoperișului - vată minerală - pe zona investigată are o grosime de 5 cm, nu de 15 cm, cum este prevăzut în proiect. Nu s-a respectat soluția de învelitoare prevăzută în proiectul pentru obținerea autorizației".

Expertul tehnic judiciar, cel care a semnat raportul, precizează: "Având în vedere aspectele prezentate mai sus, starea tehnică a construcției nu permite exploatarea acesteia în condiții de siguranță și se impun măsuri de intervenție care să corecteze inadvertențele constatate. Conform legislației în vigoare, măsurile de intervenție se realizează pe baza unei expertize tehnice întocmite de expert atestat MLPAT și în baza unui proiect tehnic cu detalii de execuție după obținerea avizelor și acordurilor legale".

Autoritățile locale, direct responsabile

Cristian Tănase este revoltat și de modul în care și-au făcut datoria reprezentanții Primăriei Valu lui Traian, cei care au dat autorizația de construcție, deși imobilul era ridicat deja și au semnat apoi recepția finală, deși nimic din proiect nu se regăsește la fața locului. Am încercat să cerem și o părere de la primarul localității, Florin Mitroi, dar acesta nu a putut fi contactat și nici la primărie nu a fost de găsit.

Constănțeanul păgubit spune că este nevoit să ceară locuință socială, pentru că nu mai poate locui în casa care stă să cadă și speră ca instanța să-i dea dreptate și să scape de acest coșmar. Conform legislației, indiferent dacă va fi executat silit și va scăpa de imobilul neconform, tot va rămâne cu o datorie extrem de mare și imposibil de suportat pe lângă o chirie la o nouă locuință. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
vaporeanu
5 septembrie 2015
job

Castiguri rapide la domiciliu ! Numai pentru cei care au nevoie urgent de bani, acum : castigati simplu, printr-un program deja verificat si care functioneaza excelent ! Trebuie doar sa aveti calculator si conexiune la internet. Nu e necesara niciun fel de experienta ! Va asiguram noi toata instruirea de specialitate, gratuit ! Cereti acum mai multe informatii la adresa de email : [email protected]

zoro
5 septembrie 2015
sunt arhicunoscute tepele din Valu

Fundații pe sticle, grinzi din lemn îmbrăcat în rigips, etc...Va recomand să va interesați pe i ternet de numele celor care vor să va vinde sau apar prin acte, întrebați vecinii cum s-a construit, la poliție dacă sunt cunoscuti, dacă au mai vândut prin zonă. Întrebați la Primărie, însă peste tot în scris ca e mafie mare peste tot. Chiar dacă se cumpăra cu împrumut și se face expertiză, plătiți voi o altă contraexpertiză ca nu e mult și oricum costa mai puțin decât problemele ce vor urma. Nu mai cumpărați de la dubioși care vând cu împuternicire de la X sau y, cereți să vedeți și să vorbiți cu proprietarul din acte, vizitați imobilul cu un inginer în construcții și eventual un cadastrist, puneți întrebări cât mai multe ca să vedeți dacă vi se raspunde. Nu mai scoateți bani din buzunar cu zâmbetul pe buze și mai ales încercați să va construiți singuri o casă ca nu e greu. Luati un teren și în regie proprie o faceți, durează poate mai mult însă e trainică. Mi-a spus candva, cineva o vorbă, care la acel moment mi-a căzut greu însă i-am înțeles peste ani sensul: există exccroci pentru ca există și creduli. Nu zic ca e cazul aici însă stați cu ochii pe ei ca pe butelie. Spor

Florin
5 septembrie 2015
Urgent! Lucru la domiciliu!

Bani cat mai repede! Cel mai ușor și mai consistent sistem de făcut bani repede! Simplu, eficient si cu totul... revolutionar! Oferta este noua si nu seamana cu nimic din tot ceea ce ai intalnit pana in prezent! Trebuie doar sa vezi despre ce e vorba! Acum! Cere detalii la adresa de email: [email protected]

fulviadinescu
5 septembrie 2015
sunt un angajat tipic al primariei cta

ssunt un angajat tipic al primariei cta nu raspund la mailurile si sesizarile cetatenilor

Mirela
5 septembrie 2015
Parerea patitului..

1. Daca un imobil nu este inscris in circuitul civil nu poate fi scos la vanzare, ipotecat, amanetat, etc.. motiv pentru care nu numai cei ce au construit defectuos sunt vinovati ci mai ales cei ce semneaza Receptia finala pe baza caruia imobilul poate fi inscris in Cartea Funciara.. 2. Bancile sunt interesate doar sa isi vanda banii motiv pentru care nu vor intelege si nu se vor implica in nici un fel in astfel de cazuri insa imprumutatul va fi urmarit pana ce banca isi acopera prejudiciul.. 3. Dl Emin Gemur, care cred ca si in acest caz a semnat Receptia finala, este spalat de Justitia independenta din punct de vedere penal--cel putin pana acum..! 4. Rabdare si curaj dle Cristian, procesele dureaza ani intregi..Cunosc in afara de mine inca cel putin 4 familii in aceasta situatie.. 5. Succes, ve-ti castiga!

Mirela
5 septembrie 2015
D-lui Zoro..

Exista excroci pentru ca justitia le permite sa existe..Daca legile asa proaste sau bune cum sunt ele s-ar fi respectat si s-ar fi aplicat in procese, putini s-ar mai fi incumetat sa incalce aceste legi..Cu respect,

Doru
5 septembrie 2015
Pentru Mirela

Ai perfecta dreptate. In unele locuri furaciunile mari sunt exceptii. La noi au devenit ceva obisnuit,tocmai pentru ca multi oameni din justitie si din toate celelalte institutii sunt dependenti cumva de diverse grupuri infractionale. Cand dai de o ,,afacere'' puturoasa,e imposibil sa nu te intrebi pe cine are banditul ca protector si chiar este indicat sa te intrebi,pentru ca e posibil sa faci reclamatii tocmai acolo si devine periculos pentru tine,nu pentru bandit. Vremurile tulburi au trecut,acum traim unele opace,de nu vedem cand ne talharesc interlopii ori statul,ori amandoi in tandem.

Susana
5 septembrie 2015
munca la domiciliu

Oferta de lucru la domiciliu online cu castiguri sigure. Selectam persoane din toate localitatile tarii, colaborare part-time sau full-time pentru o activitate extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Daca vrei un venit suplimentar alatura-te si TU. Nu ai numic de pierdut,doar de castiga. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la adresa de email: [email protected]

delgado
6 septembrie 2015
Ajuta-ti familia!

Ti-e teama pentru familia ta? Te-au obosit amenintarile sefilor tai ca ramai fara loc de munca? Ai increderea ca te poti intretine obtinandu-ti independenta financiara? Ar fi o varianta. Nu ai nimic de pierdut. Cere informatii, incearca si hotaraste cum iti este mai bine. Email: [email protected]

Carl
2 septembrie 2017
Împrumut

Vreau să apreciez pe Carl Logan de la Lucas Loan Împrumut Compania pentru a mă ajuta să cumpăr un împrumut, am împrumutul meu fără stres după acceptarea termenilor și condițiilor de rambursare a companiei. Dacă aveți nevoie de ajutor financiar, contactați-i prin e-mail. E-mail: [email protected] Ceapp: +1 (857)325-5437 Site web: http://lucasloanlendingcompania.webs.com

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6788 secunde