Taximetriștii constănțeni, verificaţi de poliţiştii locali. Zeci de amenzi aplicate

328
Taximetriștii constănțeni, verificaţi de poliţiştii locali. Zeci de amenzi aplicate - taximetristii-1624966673.jpg
Poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat, zilele acestea, o acţiune tematică pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

Într-o singură zi, agenții au aplicat 49 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii nr. 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, ale H.C.L.M nr.77/2021 și ale OUG 195/2002. Valoarea totală a amenzilor a fost de 16.540 de lei.

„Astfel de controale au loc periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Dar și clienții pot evita incidentele neplăcute prin respectarea unor sfaturi simple. Alegeți doar mașinile inscripționate corespunzător, verificați prețurile afișate pe portiere, solicitați șoferului să pornească aparatul de taxat, dacă nu face acest lucru din proprie inițiativă şi asigurați-vă că vă transportă la destinaţie pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu dvs. De asemenea, şoferul trebuie să vă elibereze bonul fiscal la finalul cursei, pe baza căruia va încasa contravaloarea prestaţiei efectuate”, recomandă reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Potrivit acestora, orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241/484.205.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5845 secunde