Taximetriști obraznici și puși doar pe "mica ciupeală", la Constanța

5183
10
Taximetriști obraznici și puși doar pe

Articole de la același autor

A venit iarna și taximetriștii plâng după turiștii naivi care se urcau în mașină fără să întrebe de tarife și voiau să fie duși în Mamaia, Năvodari sau Costinești. Au rămas cu constănțenii pe cap, mult mai atenți cu cine merg și mult mai greu de păcălit. Unii încă mai merg la "mica ciupeală", "uită" să pornească aparatul de taxat, nu au mărunt să dea rest și o iau pe ocolite ca să se adune mai mulți kilometri. Alții sunt de-a dreptul obraznici și, întrebați de aparat sau de tarif, aruncă în față cuvinte imposibil de reprodus la ziar.


"Acum câteva seri, am dorit să iau un taxi din parcarea unui supermarket de la ICIL. Știam că acolo stau taximetriști care au kilometrul dublu față de cel practicat de companii, așa că m-am dus către stația lor și, după ce am citit ce scria pe firma luminoasă, am întrebat taximetristul care tot spunea că urcăm dacă este de la compania Romaris sau de la Romdris, pentru că erau în oraș taxiuri care păcăleau astfel oamenii și le luau și 30 de lei pe o cursă de 10 lei. Imediat i-a sărit țandăra și mi-a răspuns extrem de urât, spunând că dacă aș ști carte aș putea să citesc ce scrie pe taxiul lui. Atunci am refuzat să mă urc și a început să mă înjure, deși eram cu copilul de mână, a strigat după mine, m-a jignit și mi-a spus să merg cu autobuzul dacă nu am bani de taxi. Îmi pare rău că nu am fost pe fază să-i iau numărul și să sun la companie, să îi fac plângere, dar m-am grăbit să mă îndepărtez pentru că deja copilul începuse să plângă", ne-a povestit Sorina B., din Constanța.


Căscați ochii și salvați portofelul!


În acest caz, singurul lucru pe care femeia îl putea face era să sesizeze compania la care lucra taximetristul sau să se plângă Camerei Taximetriștilor din Constanța. Ea s-a confruntat cu un caz grav de obrăznicie. Însă sunt destul de mulți cei care sunt păgubiți și la portofel. Reprezentanții Serviciului de Transport Local din cadrul Primăriei Constanța ne recomandă să fim atenți înainte de a ne urca în taxi și să nu ezităm să întrebăm șoferul de tarifele practicate.


"Oamenii trebuie să se uite pe portiera taxiului, dacă are plăcuța cu numărul de autorizație. Toate taxiurile autorizate au această plăcuță. Apoi, trebuie să se uite obligatoriu la tariful per kilometru afișat. În cazul în care au fost deja păcăliți, pot chiar să solicite un echipaj de poliție. Sub diferite pretexte, îl pot reține pe șofer pe loc, spunându-i că merg să aducă banii din casă, de exemplu, și, între timp, să cheme un echipaj de poliție", ne spune Liviu Pătrașcu, șeful Serviciului de Transport Local Constanța.


Păstrați bonul fiscal!


De asemenea, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța ne atrag atenția că, pentru a face o plângere împotriva unui taximetrist, trebuie să avem bonul fiscal emis de acesta. 


Comentează știrea

sofer taxi
6 decembrie 2016
clienti nemultumiti?

Consider ca orice padure are uscatura,insa a generaliza cu privire la faptul ca toti taximetristii sunt nesimtiti si hoti se comite o mare greseala.Un lucru pe care nu stiu daca este cunoscut este faptul ca niciuna din firmele de taximetrie aflate pe piata nu au autoturismele proprii,majoritatea colaborand cu proprietarii vehiculelor si totodata impunand un tarif care nu este echilibrat cu pretul carburantului. Soferii lucreaza ca angajati impartind jumatate din incasari cu patronul sau pe o chirie zilnica de 65-85 lei pe zi,cu toate ca ei sunt angajati cu 2 ore pe zi. Pe langa aceste probleme pe care le au zilnic,taximetristii se confrunta zilnic cu o categorie de clienti lipsiti de bun simt care considera ca prin plata unei sume de 5 lei,echivalentul unei curse,pot face ce vor in taxiul respectiv,precum si faptul ca solicita taxiul prin comanda telefonica pentru a parcurge distante foarte mici,chiar si 500 metri. Si acum spuneti cine este vinovat de comportamentul acestora! Nu aruncati cu pietre fara a sti adevarul.

mr. Anaconda
6 decembrie 2016
taximetristi

Doamna Sorina B. trebuie sa stie ca companiile de taxi au un serviciu de dispecerat care lucreaza 24 din 24 de ore pe zi. Chiar era greu sa faca comanda la un taxiu?

client taxi
6 decembrie 2016
vjgghfg

Fiecare pădure.... Va spun sincer, dupa părerea mea, avem uni din cei mai civilizati taximetristi (vb de cei de la firme). Sunt niste oameni normali, care castiga o pâine cinstit si merita tot respectul. Jurnalistu lu peste prăjit ar trebui sa fie pus(el nu e capabil) sa isi ceara scuze. Nu te poti lua dupa o idioata care a avut un conflict cu un taximetrist (sau poate fabuleaza) si care sa gândit ea sa isi publice gândurile pe FB. Jurnalistule esti un idiot. Nu poti transforma o postare pe FB, care are toate sansele sa fie fabulatie, intr-un articol jignitor la adresa tuturor taximetristilor din Constanta.

Inchizitorul
6 decembrie 2016
Constanta sec XXI

1. Daca penalii care ne conduc urbea implementau sistemul de monitorizare ,asa cum exista in lumea civilizata din UE(nu in Teleorman sau in Constanta), incidente precum cel al doamnei Sorina B , n-ar mai fi existat.Domn Fagadau nici cand a fost argat la curtea lui Mazare n-a vrut sa implementeze acest sistem de monitorizare,ca sa nu-si deranjeze stapanii. 2.Protecția Consumatorilor Constanța si Serviciului de Transport Local Constanța prin raspunsurile pe care le-au dat ,denota ca sunt conduse de catre persoane corupte si incompetente.Oare cine le-a semnat autorizatia de funtionare acestor infractori?Cine le-a emis licenta?CORUPTII DIN PRIMARIA CONSTANTA.Da exact cei care ne dau sfaturi si iau spagi. In fata spitalului langa tonetele cu flori stationeaza mereu aceeasi taximetristi penali iar cei de la Politia Locala,slugile primarului,nu-i deranjeaza.De ce?Ptr ca iau spaga. PS.Mai țineți minte articolele si semnalele de alarma pe care ziarul le-a tras despre cosciugele pe roti ,denumite MAXI-TAXI?Au fost accidente cu victime,au fost prinsi soferi beti sau fara permis, s-au facut promisiuni.S-a intamplat ceva nu.Si nici nu o sa se intample in aceasta urbe,atat timp cat vom fi condusi de catre penali si corupti

colo
6 decembrie 2016
padurea are prea multe uscaturi

pe 31 august 2016 , m-am intors de la Brasov cu trenul, ce soseste in gara Constanta la ora 23 . Am dorit sa merg acasa cu taxiul ( Tomis - zona Badea Cartan) , un traseu ce il fac destul de des si nu are mai mult de 6km. Cand am dorit sa urc in taxi , soferul m-a intrebat cat ii dau pe cursa . I-am raspuns cat este tariful inscris pe portiera (2,17) , o cursa de 15 lei maxim . Mi-a cerut 40lei , daca vreau sa merg cu taxiul . Am trecut l-a urmatorul , am discutat cu 4 soferi cel mai mic tarif oferit a fost de 35 lei , am avut oferta si de 50lei , pentru un traseu ce nu depaseste 6 km.. ,,Padurea " de la gara are multe uscaturi , dupa parerea mea . Nu contest faptul ca sunt si soferi de taxi onesti , civilizati , dar sunt tot mai rari, pe cale de disparitie .

jj
6 decembrie 2016
j

Cei care stau in statii si asteapta randul sa fie chemati prin statie, in general sunt onesti, chiar daca unii dubiosi. Cei care stau la spital, gara, kaufland sunt toti tepari, hoti, tigani..etc. Vine UBER si ii matura pe toti, o sa piarda si cei buni din cauza uscaturilor

nu-i nimic
6 decembrie 2016
zilele le sunt numarate

vine UBER si-i linisteste. Au avut 27 de ani sa se schimbe. In afara ca au dat 1310le pe logan nu s-a schimat nimic. Aceleasi masini in care ti-e sila sa te urci, aceleasi labareli cu maimuta, aceeasi nespalati la volan care te trateaza de parca ti-ar da ceva moca. Partea buna e ca avem din ce in ce mai multi masini si apelam mai rar la serviciile lor. Partea si mai buna e ca urmeaza o pleiada de solutii de car-sharing care se vor lansa in urmatorii ani. Viitorul suna a clinchet de linguri in stomac pentru multi taximetristi.

BOLDEA
6 decembrie 2016
Taximetriștii sunt aproape toti tigani

Majoritatea taximetristilor sunt romi si țigani

un client de taxi in Bucuresti
6 decembrie 2016
cei din primaria cta nu cred ca au vazut vreodata Bucurestiul

Nu o sa va vina sa credeti. Am luat taxiul de la Universitate pana la Gara de Nord si la sf am avut de platit 5,20 lei. Mi s-a dat bon. Singura conditie care mi s-a pus cand am urcat in taxi a fost sa nu-l zoresc, ca nu poate sa mearga f repede in asa aglomeratie ca acolo.

Miha
6 decembrie 2016
Taximetristii...

Sunt posesoare de autoturism dar uneori vara las masina intr-un capat de statiune Mamaia si ma plimb pe jos pana in celalalt capat.Asa am facut si vara aceasta si la intoarcere am solicitat un taxi care era in parcare.Nu m-a interesat tariful gandindu-ma ca e un pret rezonabildar ma inselasem.Tariful cerut era triplu doar ca i-am spus sa parcheze langa o anumita masina care era masina mea.Cunostea masina....si-a cerut scuze si a plecat.Eu nu cred in institutiile statului si in aplicarea anumitor sanctiuni...eu cred in legea junglei unde cel puternic supravietuieste.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5282 secunde