Taxele pentru permise de conducere și certificate de înmatriculare, în regim online din 1 octombrie

152
Taxele pentru permise de conducere și certificate de înmatriculare, în regim online din 1 octombrie - 2-1600172666.jpg

Articole recomandate

În urma publicării în Monitorul Oficial al României a O.U.G nr.152/2020, privind modificarea și completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online, de la data de 1 octombrie 2020, taxele aferente serviciilor oferite de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța vor fi efectuate exclusiv în sistem online, informează într-un comunicat Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa.


În scopul încasării contravalorii permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorie, este operațional contul RO94RNCB0082000367331018, deschis la BCR - sucursala Unirii, de către RA-APPS.


Măsurile prevăzute în actul normativ fac parte dintr-o serie de intervenții necesare în vederea debirocratizării și simplificării serviciilor publice specifice, pe măsura creșterii gradului de digitalizare în România.


Totodată, au fost inițiate demersuri pentru implementarea serviciilor electronice de plată, astfel încât să se mențină posibilitatea încasării tarifelor aferente acestor operațiuni și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale prin terminale automate.


Până pe data de 30 septembrie 2020, la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor,  se vor menține modalitățile de încasare actuale, inclusiv numerar. După această dată, plățile nu vor mai putea fi efectuate, în numerar, la ghișee.


În ceea ce privește încasarea sumelor reprezentând contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare, taxele de păstrare combinație cu număr de înmatriculare sau tarif atribuire număr preferențial, modalitățile de plată nu se modifică, urmând a fi efectuate, în numerar, la ghișeele serviciilor publice comunitare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7896 secunde