Taxe cu duiumul pentru agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță

409
1
Taxe cu duiumul pentru agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță - spittaxe-1469543553.jpg
Agenții economici care desfășoară activități în stațiunea Mamaia și în Satul de Vacanță au de plătit mai multe taxe către bugetul local.

Prima pe lista dărilor este taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice. Aceasta este în cuantum de 0,3 lei pe metru pătrat sau fracție de metru pătrat din suprafața utilă deținută. Termenul scadent pentru declararea, respectiv plata taxei a fost 1 iulie 2016.

Urmează taxa de promovare a turis-mului în stațiunea Mamaia și în Satul de Vacanță, stabilită diferențiat, în funcție de destinația spațiului și de zona unde acesta este amplasat. Termenul scadent pentru declararea, respectiv achitarea taxei a fost 1 iunie 2016.

De asemenea, aceștia trebuie să achite impozitul pe spectacole. Pentru un spectacol de teatru, balet, operă, operetă, concert, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competiție sportivă internă sau internațională, cota de impozit este de 2 la sută.

"În cazul oricărei alte manifestări ar-tistice decât cele enumerate (distracții dezvoltate pentru parcuri de distracții și parcuri moderne - roller coaster, montagne russe etc.), cota de impozit este de 5 la sută. Taxa se achită lunar, până la data de 10 inclusiv, a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.

Potrivit acesteia, formularele se gă-sesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunile Persoane Fizice/Juridice - Documente declarare. 

Comentează știrea

Constanda
27 iulie 2016
Romani prosti

Nici pe timpul fanariotilor romanul nu platea atatea biruri...10

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6442 secunde