€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

TAXA PE LĂCOMIE aduce scumpiri: ANRE aprobă luni majorarea tarifelor de distribuție a energiei electrice de la 1 martie

Ştire online publicată Luni, 25 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Comitetul de Reglementare din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) s-a întrunit luni dimineața pentru a aproba un proiect de ordin care prevede majorarea cu circa 2,5%, în medie, a tarifelor de distribuție a energiei electrice, ca urmare a prevederilor OUG 114/2018, potrivit unor informații obținute de AGERPRES. Pe de altă parte, însă, tarifele finale pentru populație nu se vor majora.


"Având în vedere creșterea valorii prognozate a 'Costurilor rezultate cu plata impozitelor, redevențelor, taxelor și vărsămintelor asimilate, stabilite conform legislației în vigoare sau de către autoritățile locale', cauzate de modificarea procentului aplicat la cifra de afaceri realizată în anul 2018 de la 0,1% la 2%, considerăm necesară efectuarea corecțiilor aferente costurilor necontrolabile ale operatorilor de distribuție și corectarea tarifelor de distribuție valabile de la 1 martie 2019', se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordin aflat în discuție.


Acesta mai precizează că noile tarife pentru serviciul de distribuție a energiei electrice propuse prin actuala modificare conduc la suportarea de către utilizatorii din aria în care operatorii prestează serviciul de distribuție a unor costurile pentru serviciul de distribuție majorate, conform creșterilor de tarife menționate în proiectele de ordin.


"Modificarea tarifelor va permite asigurarea veniturilor anuale ale operatorilor de distribuție concesionari necesare desfășurării activității, ca urmare a modificării apărute în legislația primară", potrivit notei de fundamentare.


Pe 29 ianuarie, ANRE a emis un comunicat de presă în care preciza că "prețul energiei și al gazelor naturale pentru consumatorii casnici în regim reglementat nu vor crește până în anul 2022, ca urmare a aplicării prevederilor OUG 114/2018".


ANRE a anunțat recent că prorogă termenul până la care companiile energetice trebuie să transmită cifra de afaceri pe baza căreia se va calcula contribuția de 2% stipulată în OUG 114/2018, fără a preciza însă care este noul termen de furnizare a acestor date. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7427 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3944 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7293 secunde