Taxa hotelieră, "uitată" de agenții economici din turism

463
Taxa hotelieră,
Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța a încheiat, recent, campania de verificare a agenților economici privind declararea și plata taxei hoteliere, desfășurate în perioada iulie - septembrie 2011.
Inspectorii fiscali au verificat 173 de operatori economici și au constatat că 35 dintre aceștia nu rețineau și nu virau contravaloarea taxei hoteliere ori rețineau și virau taxa în mod incorect, 28 desfășurau activitate de cazare în alte localități și nu datorau taxa la bugetul local al municipiului Constanța, iar restul de 110 nu desfășurau activitate de cazare.
Pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare șase operatori economici au fost sancționați cu avertismente și alți trei cu amenzi contravenționale în valoare totală de 8.000 lei și au fost impuși în evidențele fiscale cu debite suplimentare aferente taxei hoteliere în cuantum de aproximativ 120.000 lei.
În conformitate cu prevederile art. 278 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, taxa hotelieră se încasează o dată cu luarea în evidență a persoanelor cazate și se virează la bugetul local al municipiului în a cărui rază de competență se află unitatea de cazare, lunar, până la data de 10 a lunii în curs pentru luna precedentă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6956 secunde