Taxă hotelieră diferențiată pentru agenții economici din Mamaia

175
Taxă hotelieră diferențiată pentru agenții economici din Mamaia - taxahoteliera-1438967997.jpg

Articole de la același autor

Persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea sunt obligate să achite, lunar, taxa hotelieră. Aceasta este calculată odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate și se virează lunar Serviciului Public de Impozite și Taxe până la data de 10 a lunii în curs pentru luna precedentă.


"Pentru unitățile de cazare amplasate în Constanța și Sat Vacanță, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei de 1 la sută la valoarea totală a cazării, respectiv pentru întreaga perioadă de ședere, iar pentru cele situate în stațiunea Mamaia, prin aplicarea cotei de 1 la sută la tariful de cazare datorat pentru o singură noapte, indiferent de perioada reală de cazare", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun. 


Potrivit acesteia, constituie contravenții următoarele fapte: depunerea peste termen a declarațiilor-decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră, nedepunerea declarațiilor - decont privind sumele încasate repre-zentând taxa hotelieră, nereținerea, potrivit legii, de către plătitorii obligației fiscale, a taxei hoteliere și reținerea și nevărsarea în totalitate, de către plătitorii obligației fiscale a taxei hoteliere. 


Formularul tipizat "Declarație decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră" poate fi descărcat și de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea "Persoane Juridice" - "Formulare tipizate" - "Taxa hotelieră".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4581 secunde