Taxa de tramă stradală, modificată, la Constanța

4805
Taxa de tramă stradală, modificată, la Constanța - taxadetramastradala-1547224157.jpg

Articole de la același autor

Taxa de folosire a tramei stradale se modifică începând cu acest an, la Constanța.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2019, datorarea taxei de folosire tramă stradă este obligatorie nu doar pentru autovehiculele de mărfuri, ci și pentru utilajele și autovehiculele concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții. Sunt eliminate, însă, suprataxările pentru transporturile agabaritice și sunt instituite zone și tronsoane de tranzit exceptate de la plata taxei.

În plus, a fost introdus avizul de traseu, eliberat de către administratorul drumului, pe lângă autorizația de circulație, în cazul autovehiculelor care parcurg artere cu limitare de tonaj și transportul depășește limita maximă admisă. De asemenea, au fost modificate tranșele de tonaj în funcție de care este calculată taxa și stabilit cuantumul aferent pe zi sau lună. De exemplu, pentru autovehiculele cu masa cuprinsă între 2,5 și 3,5 tone, taxa este de 10 lei pe zi sau 100 de lei pe lună. Pentru autovehiculele cu masa între între 3,5 și 7,5 tone, inclusiv, se plătește 15 lei pe zi sau 150 de lei pe lună. Între 7,5 și 12 tone, taxa prevăzută este de 50 de lei pe zi și 500 de lei pe lună, în timp ce pentru autovehiculele între 12 și 20 de tone inclusiv se plătește 100 de lei pe zi sau 1.000 de lei pe lună. În cazul autovehiculelor cu o masă între 20 și 40 de tone inclusiv, taxa de tramă stradală ajunge 200 de lei pe zi sau 4.000 de lei pe lună, iar, pentru cele peste 40 de tone, 400 de lei pe zi sau 4.000 de lei pe lună.

"Contribuabilii care achită integral, până la data de 31 ianuarie 2019, taxa de folosire a tramei stradale, beneficiază de o reducere de 10%. Reamintim că există și posibilitatea achitării și obținerii autorizației de circulație privind taxa folosire tramă stradală la ghișeele agențiilor fiscale în numerar sau prin intermediul cardului bancar, prin ordin de plată, dar și în mediul online, pe site-ul www.spit-ct.ro, cu sau fără autentificare în aplicația e-Tax. Astfel, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice, pot achita taxa și intra în posesia autorizației de circulație pe adresa personală de e-mail accesând secțiunea Plata impozite - Plată alte taxe și completând datele solicitate (CNP/CUI, nume și prenume/denumire societate, adresă de domiciliu/sediu, localitate, județ, e-mail, tipul taxei, datele mijlocului de transport)", explică reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța.

De asemenea, pentru verificarea autenticității autorizațiilor de circulație emise, SPIT a implementat pe site-ul instituției www.spit-ct.ro butonul Verifică Document Emis - Autorizații Circulație din cadrul secțiunii Servicii Online. În cazul în care taxa este achitată prin ordin de plată în contul RO39TREZ23121160250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631, eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4001 secunde