Taxa de habitat, cine și cât trebuie să plătească

5750
23
Taxa de habitat, cine și cât trebuie să plătească - taxadehabitat-1360227525.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Constanța a hotărât în data de 21 ianuarie 2013, majorarea taxei de habitat în funcție de veniturile realizate pe membru de familie. Cei care realizează venituri cuprinse între zero și 310 lei pe membru de familie vor plăti în continuare trei lei pe lună de persoană, cei cu venituri de la 311 la 540 lei pe membru de familie vor plăti patru lei pe lună, cei cu venituri de la 541 la 900 lei pe membru de familie vor plăti cinci lei. Totodată, cei care realizează venituri cuprinse între 901 lei și 1.300 lei vor plăti opt lei, iar cei cu venituri de peste 1.300 lei pe membru de familie vor plăti 10 lei.


Pentru a beneficia de subvenție la căldură și, automat, și de subvenție la taxa de habitat, trebuie să nu dețină alte clădiri sau spații locative în afara celei de domiciliu, terenuri mai mari de 1.000 de metri pătrați în zona urbană și 2.000 de metri pătrați în zona rurală, mijloace de transport mai mari de 1.600 m3, tractor sau combină, utilaje de prelucrare agricolă, presă de ulei, moară de cereale, gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acționate hidraulic, mecanic sau electric, precum și depozite bancare mai mari de 3.000 de lei, dar și animale sau păsări.


Peste 250.000 de locuitori și doar 27.000 de clădiri


Potrivit recensământului din anul 2011, în municipiul Constanța sunt 254.693 de locuitori. Recenzarii au numărat 99.584 de gospodării cu un număr mediu de 2,53 persoane pe o gospodărie. De asemenea, au fost identificate 27.242 de clădiri, din care 27.059 sunt locuințe. Așadar, nici nu trebuie să faci prea multe socoteli pentru a înțelege că mărirea impozitelor cu 16 procente nu ar fi fost atât de "profitabilă" cum este triplarea taxei de habitat, de la 3 la 10 lei.


Sigur că nu toți constănțenii vor plăti 10 lei, ci numai cei care au venituri mai mari de 1.300 de lei pe lună. Restul beneficiază de subvenție, întocmai ca și la ajutoarele de încălzire, pe tranșe de venit, dacă nu au alte proprietăți în afara clădirii de domiciliu, bani în cont sau mașină mică. Conform datelor, în iarna 2011 - 2012 aproximativ 40.000 de familii au beneficiat de ajutor de încălzire. Din acestea, după cum a declarat chiar directorul Serviciului Public de Impozite și Taxe din Constanța, Virginia Uzun, aproximativ 30.000 de persoane nu erau declarate la taxa de habitat. 


Ce zic constănțenii


Mulți constănțeni nu pot să nu observe că ei sunt nevoiți să plătească mai mult, în timp ce persoanele fără niciun venit sunt ținute în brațe de autorități. "Constanța este plină de ajutoare sociale pentru hoți, leneși și criminali… cineva trebuie să plătească și pentru ei!", ne scrie un cititor, pe site-ul Cuget Liber. Un altul este foarte supărat, pentru că "un copil ia 40 de lei alocație și plătește 10 lei pe lună pentru gunoi!". 


Altcineva se revoltă: "30.000 de puturoși care primesc subvenție la căldură nu-și achită de ani de zile taxa de gunoi, dar primesc ajutoare din banii fraierilor care își plătesc cinstit dările către stat. De ce Primăria nu taie ajutoarele acestor hoți care au păgubit bugetul local de ani de zile și care primesc subvenții, pachete de alimente din banii noștri. O familie de 4 persoane plătea anul trecut 200 de lei impozit pe apartament și 36 lei x 4 = 144 lei gunoiul, în total 344 lei. Acum 200 de lei impozit și 120 x 4 = 480 lei gunoiul, în total 680 lei". 


Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
mr.Anaconda
7 februarie 2013
Ne meritam soarta

Acum va plingeti ca platiti taxe mari??? Pardon PLATIM taxe mari. Oare de ce? Nu-l sustin pe Mazare l-am apreciat pentru ce-a facut in trecut, dar totusi mai trebuia o schimbare. Nu uitati ca va-ti dus sa-l votati , dar pentru ce. Pentru pachetele pe care le da.

BOMBONEL
7 februarie 2013
TAXE

VOTATI MASIV ADUNATURA U S L SI LA ANUL SE VOR DUBLA TAXELE.RUSINE MINCINOSILOR.

Legea lui Bombonel
7 februarie 2013
Asta ati vrut, asta va da

Acum ne da si-n gura si pe la spate, in toate pozitiile. Sa vad de unde mai scoateti parale pentru taxe, intretinere etc.. dupa ce iesiti din iarna. Poate vindeti PUIUL ala chior primit MOCA.

Ivona
7 februarie 2013
Rusine!!!!

Majoritatea au votat fara sa gindeasca,acest nemernic de primar parca este pe mosia lui ,trebuie schimbati pentru faptul ca avem cele mai mari taxe din tara, sper ca oamenii sa se trezeasca la alegerile viitoare,sunt niste mincinosii care ne jupuiesc pentru buzunarele lor.

Chiru
7 februarie 2013
Bine va face mascariciul...

Pana la urma , tot cei care si-au platit taxele / impozitele au de pierdut , ptr ca mascariciul primar vrea sa-i aiba "aproape" pe votantii sai, asistatii sociali , carora oricum nu le pasa de aceasta taxa de habitat , caci nu o platesc. Asta e urmarea votului facut pe pachete / scutiri la taxe , dar si al absentei celor care nu le-a pasat ca acest dereglat mintal (mai nou merge la dentist cu o sleahta de fete sarantoace si prostute-saracele inocente !...) , se vrea primar toata viata... Halal oras , caci pana si moldovenii din Bacau l-au sanctionat la timpul potrivit pe acel imbuibat Sachelariu (uite ca l-a pedepsit pana la urma "Natura" pe acel golan cu o boala nemiloasa ..). Astept cu nerabdare si pedeapsa divina ptr scalambaiatul drogat , idolul pensionarelor, tziganilor si betivilor din Constanta , dar si ptr betivul adormit din intersectii Nicusor , facut scapat de filfizonul Poliiei Rutiere Constanta - Dancu "cel Frumos si Destept" , un Irinel Columbeanu al circulatiei rutiere...

SOLUTIA
7 februarie 2013
Constantean

Exista o singura solutie, nu...nu e vorba de inca o revolutie...ci de Să fim uniti !!!....proletari din toate tarile uniti-va !!!...sa platim fara taxa de habitat pentru ca, daca platim inseamna ca suntem de acord cu ea, cu noua taxa !!!...deci platit taxele pe masini, pe cladiri dar nu pe habitat, nu platiti niciun leu la habitat pana nu se revine la taxa veche si eventual + 16 % maxim, nu 334 % asa cum au facut-o ei acum, sa vedem ce fac Mazare si Nicusor, ne dau afara din case pe toti ?...

un bou de constantean
7 februarie 2013
am votat contra!

Desi am votat impotriva primarului, trebuie sa platesc 700ron taxe pentru puiul si uleiul handicapatilor, pensionarelor care-l bulanesc pe primar. Nu stiu din ce voi mai plati rate, copilul cu meditatiile, benzina zilnica, hrana, lumina, intretinerea. Daca mi se face rau, nu pot sa ma duc la medic. HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! De asta e USL la guvernare??????

GEO
7 februarie 2013
Nu întreg USLul este devină

În Constanța USL se reduce la Mazăre și gașca lui de PSDiști. Dacă ați urmărit ședința în care s-a discutat mărirea taxei de habitat singurii care au luat poziție au fost PNLiști care fac parte din USL. LA FEL S-A ÎNTÎMPLAT ȘI CU TAXA PE APA DE PLOAIE. AU ELIMINAT-O, DAR SE PLĂTEȘTE INTEGRAL LA CANALIZARE. În acest fel cîștigă de trei ori mai mult.

eiu
7 februarie 2013
deznadejde

pt ca am 2 ap ma jupoaie banditul asta ,ma gindesc chiar sa vind tot si sa plec undeva unde se poate trai decent

Da
7 februarie 2013
Primarul Cizma

Zilele trecute l-am vazut la un post TV central.Nici nu ne baga in seama.El face ce stie mai bine,primarul se ocupa de publicitate pentru ca treaba merge bine la Constanta. Primarul Cizma,imbracat in costum de aviator si insotit de trei neveste din haremul lui facea publicitate la un cabinet stomatologic. El nu poate sa mearga la revolutie,la cabina de vot sau la dentist daca nu are haremul langa el. Filmuletul il gasiti pe internet.Ma astept in zilele urmatoare sa faca publicitate la bideul partidului unde o fata din harem trage apa dupa Mazare.Mazare nu poate sa faca nici pipi daca nu il tine o fata de mana.Omul asta are probleme la bibilica,si nu inteleg de ce colegii lui de partid nu le este jena cu acest individ gretos.

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Social : Mazăre vrea să tripleze taxa de habitat
Pagina a fost generata in 0.3059 secunde