TAXA AUTO 2019, pe ordinea de zi a ședinței de guvern

Miercuri, 12 Iunie 2019
276
Guvernul ar putea adopta, în ședința de miercuri, un proiect de hotărâre pentru alimentarea Fondului de mediu privind restituirea taxei auto. Pe ordinea de zi a reuniunii Executivului apar și proiecte de hotărâre de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe obiective de investiții.


Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că Guvernul va aloca în această săptămână o nouă sumă pentru restituirea taxei auto.

ANAF a restituit în perioada 3 - 5 iunie 2019, la nivel național, suma de 700 milioane de lei către 420.000 de contribuabili, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceștia în perioada 1 ianuarie 2007 - 31 ianuarie 2017.

La finele lunii mai, ministrul Finanțelor anunța trasferul a 700 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului în cel de mediu pentru ca cei care au depus cereri de restituire a taxei auto, prin hotărâre de Guvern. Ministrul anunța inițial că banii vor fi retituiți în totalitate până la sfârșitul lunii mai.

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Cabinetului Dăncilă figurează mai multe proiecte privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a mai multor obiective de investiții:

"Proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Modernizarea liniei de cale ferată București Nord - Aeroport Internațional Henri Coandă București - Faza I: Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București", lucrare de utilitate publică de interes național.

Proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ''Fluidizare trafic pe DN 1 km 8+100-km 17+100 și Centura rutieră în zona de nord a municipiului București-Obiect 7-Completarea Centurii rutiere a municipiului București prin construcția sectorului cuprins între DN 7 și DN 1 A''.

Proiect de Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ''Legătură Centură Oradea (Girație Calea Sântandrei)-Autostrada A3 (Biharia)'', județul Bihor.

Proiect de hotărâre privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ''Modernizarea centurii rutiere a municipiului București între A1-DN.7 și DN2-A2".

Executivul va mai o ordonanță de urgență privind stabilirea unor măsuri în vederea implementării activităților de evaluare necesare pentru aprobarea substanțelor active ale produselor biocide și pentru autorizarea produselor biocide.


Pagina a fost generata in 0.209 secunde