Tăriceanu: Autorităților locale trebuie să li se dea competențe în gestionarea stării de alertă

144
Tăriceanu: Autorităților locale trebuie să li se dea competențe în gestionarea stării de alertă - calinpopescutariceanuromaniansen-1588605676.jpg

Articole recomandate

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că autorităților locale trebuie să li se dea competențe în gestionarea stării de alertă, pentru că situația este "total diferită" de la un județ la altul, informează agerpres.ro.


"Autoritățile spun că trecem la un grad mai scăzut de măsuri (...). L-am auzit pe domnul Vela ce spunea. Se dorește ca gestionarea stării de alertă iarăși să fie făcută la nivel central. Ei bine, să știți că avem 40 de județe în care situația este total diferită de la unul la altul. Nu se impune introducerea stării de alertă uniform pe teritoriul României. Autorităților locale trebuie să li se dea competențe în gestionarea stării de alertă. Sigur, trebuie să coopereze cu autoritățile la nivel central, dar hai să le dăm competențe, pentru că sunt primari de mari municipii care au aceeași preocupare și aceeași grijă față de cetățenii lor cum au și, hai sa spunem, cum ar trebui să aibă și autoritățile centrale. Această centralizare excesivă a deciziei este extrem de păguboasă. Nu cred că știe ministrul de Interne ce măsuri trebuie să ia în județul x si y și mult mai bine știe acolo ce să facă prefectul, președintele de Consiliu Județean, primarul de localitate", a afirmat Tăriceanu, la Antena 3.


El a solicitat autorităților să facă public numărul persoanelor testate pentru noul coronavirus.


"Președintele a înțeles foarte clar mesajele care s-au dat în public, potrivit cărora Parlamentul, după ce cu mare dificultate a acceptat măsura de instituire a prelungirii stării de urgență pe 15 aprilie, nu va mai face acest lucru pe 15 mai. Și, evident, era riscul foarte mare să se lovească de un refuz al Parlamentului pentru prelungirea stării de urgență.(...) Punctul doi, în ordinea importanței. E foarte bine că președintele vine și spune că pe 15 mai sau pe 14 mai e ultima zi de stare de urgență. Însă, acest lucru ar fi trebuit corelat cu o testare masivă a populației, pentru că noi, la o lună și jumătate de la instituirea stării de urgență, nu am primit nicio cifră oficial în legătură cu numărul de persoane testate.(...) Solicit acest lucru in mod imperios. De ce? Pentru că este nevoie de o cartografiere a epidemiei, a focarelor, fără de care orice măsură care e luată in continuare induce o doză de risc", a adăugat Tăriceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7575 secunde