€ 4.683
£ 5.2808
$ 4.1063

Mai multe ştiri online:

Târguri educaționale pentru elevii de la sate care vor să învețe o meserie

Ştire online publicată Joi, 09 Noiembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Mâine și poimâine, elevii din mediul rural care se gândesc deja să învețe o meserie sunt așteptați la târgurile educaționale organizate de Inspectoratul Școlar Județean pentru locurile disponibile în învățământul dual.


Târgurile, intitulate „Știu să îmi aleg meseria”, se vor desfășura în perioada 9 - 10 noiembrie, la Cobadin, Cumpăna, Crucea și Cogealac. Vor participa reprezentanți ai autorităților locale și ai operatorilor economici. 


„Am ales localități din mediul rural unde există un interes mai crescut din partea elevilor și familiilor acestora pentru beneficiile și avantajele burselor profesionale, dublate de suplimentele financiare din partea operatorilor economici parteneri de practică. Având în vedere opțiunile tot mai numeroase ale elevilor pentru pregătire în meserii cerute de piața muncii, unitățile școlare de profil, alături de unitățile gimnaziale și partenerii educaționali, vor contribui, încă de la începutul acestui an școlar, la îmbunătățirea semnificativă a consilierii și orientării profesionale în rândul elevilor de gimnaziu”, explică inspectorul școlar general Petrică Miu. 


În această perioadă, unitățile cu învățământ profesional vor expune în standurile proprii produse, servicii, demonstrații etc., executate de către elevii care se pregătesc pentru dobândirea unei calificări profesionale. 


„Vizitatorii vor putea remarca prezența partenerilor de practică, operatori economici, dar și a consilierilor școlari CJRAE care vor aplica și distribui chestionare necesare cercetării opțiunilor școlare ale elevilor. Cu această ocazie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța pune la dispoziție formulare elaborate de Ministerul Educației Naționale, în sprijinul operatorilor economici care își pot lansa solicitările de școlarizare în învățământul profesional și dual pentru anul școlar 2018 - 2019. 


Unitățile școlare cu învățământ profesional își vor expune oferta de formare și parteneriatul cu operatorii economici pe parcursul unei zile, conform graficelor atașate”, mai spune șeful ISJ Constanța. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
ieri, ora 17:33 Foto : Afaceri imobiliare. Cartier imens  de locuințe, în zona „Abator“ 2526 vizite, 0 comentarii Afaceri imobiliare. Cartier imens de locuințe, în zona „Abator“
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1582 vizite, 0 comentarii Horoscop
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8205 secunde