TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ A FOST ÎNMORMÂNTATĂ CU ONORURI MILITARE

280
TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ A FOST ÎNMORMÂNTATĂ CU ONORURI MILITARE - ptq2otg4mdjhngvmnwy1owyzodm5zwiz-1571401467.jpg

Articole recomandate

Actrița Tamara Buciuceanu Botez, care a murit marți, la vârsta de 90 de ani, a fost înmormântată cu onoruri militare vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri din București, în aplauzele a aproximativ 200 de colegi și spectatori.


Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu Botez a fost depus joi la prânz la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din București, iar, vineri dimineață, a fost dus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde a avut loc ceremonia religioasă.


***



Însă contrar așteptărilor celor care au admirat-o atâția ani, Tamara Buciuceanu Botez nu își va dormi somnul de veci alături colegii artiști, pe aleea plină de celebrități a Cimitirului Bellu, ci în cartierul bucureștean Griviței, unde se află Cimitirul Sfânta Vineri.


Motivul pentru care actrița a ales acest loc de veci are în spate o poveste mai veche de 55 de ani, perioadă în care l-a cunoscut pe medicul anestezist Alexandru Botez. Cei doi au fost căsătoriți timp de 33 de ani, iar iubirea lor a fost pe cât de mare, pe atât de discretă. Tocmai de aceea, la moartea medicului, în anul 1996, actrița i-a preluat și i-a folosit numele de familie, devenind Tamara Buciuceanu Botez. Și pentru că și-a dorit să fie alături de soțul ei chiar și dincolo de cele lumești, artista a refuzat categoric Aleea Artiștilor de la Cimitirul Bellu, alegând locul de veci unde se află acesta, dar și părinții marii actrițe, Iulia și Ioan.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Octombrie 2019
Stire din Social : TORNADĂ în România!
Vineri, 18 Octombrie 2019
Stire din Social : Cutremure succesive în România!
Pagina a fost generata in 0.7422 secunde