Sute de săraci din Constanța trebuie să dea statului banii înapoi

566
Sute familii din Constanța trebuie să înapoieze statului banii primiți ca ajutor, în urma unui control realizat de ultimele trei luni. Este vorba de familii cu venituri reduse, care primesc o alocație pentru a-și permite să-și mențină copiii în școală și pentru a le oferi o viață decentă.
În perioada 6 iulie - 30 septembrie, Direcția Generală de Inspecție Socială a derulat, la nivel național, "Campania de control privind acordarea alocației de sprijin familial", pentru a verifica dacă serviciile de asistență socială respectă prevederile legale în acordarea respectivului ajutor financiar.
Rezultatele sunt îngrijorătoare: peste 35% din totalul dosarelor verificate conțineau inexactități și au fost suspendate sau sistate de la plată, iar beneficiarii sunt obligați să returneze banii statului.
De menționat că cele mai multe dosare cu nereguli au fost depistate în județul Constanța (208 dosare). De asemenea, tot în județul nostru, au fost aplicate și cele mai multe amenzi primăriilor unde au fost descoperite neregulile - 19 sancțiuni, în valoare de 3.800 lei.
Printre neregulile depistate se numără: declararea eronată a veniturilor și componenței familiei, lipsa adeverințelor școlare din dosare sau existența în gospodărie a unor bunuri de pe lista celor care exclud orice ajutor financiar de la stat.
"În județul Constanța, s-a constatat că în 142 de dosare, punerea în drept s-a efectuat fără realizarea anchetei sociale", specifică reprezentanții Direcției de Inspecție Socială. Drept pentru care, "sărmanii" prinși pe picior greșit trebuie să returneze statului peste 4.500 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Spitalul Cernavodă nu se închide
Pagina a fost generata in 0.368 secunde