Sute de măşti de protecţie neconforme, pe piaţă

526
Sute de măşti de protecţie neconforme, pe piaţă - sutedemasti-1607107518.jpg

Articole de la același autor

Sunt zeci de tipuri de măşti de protecţie pe piaţă şi, din păcate, unii comercianţi au scos la vânzare măşti neconforme. Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons atrage atenţia că unele dintre acestea nu numai că nu ne protejează împotriva viruşilor, dar riscăm să ne şi îmbolnăvim.

Până în prezent, reprezentanţii InfoCons au transmis 24 de alerte din Sistemul european de alertă rapidă, privind nereguli la unele dintre măştile din comerţ, atât în magazine cât şi online. De asemenea, a lansat o line de urgenţă, cu numărul 0241/9615 dedicat consumatorilor care au achiziţionat măşti de protecţie sau doresc să achiziţioneze astfel de produse. La acest număr, consumatorii pot solicita consiliere, informare şi pot depune o sesizare.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenţi de unde, ce şi cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenţi la informaţiile de pe etichetă, uneori produsele achiziţionate ne pot pune în pericol sănătatea. Citiţi informaţiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul. Păstraţi bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneţi o reclamaţie!”, recomandă Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

De altfel, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat, vineri dimineaţă, că Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă cinci notificări ale României în ceea ce priveşte alerte de măşti neconforme. „ANPC supraveghează permanent piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în această perioadă marcată de COVID-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va sfârşi. Îi avertizăm pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul Produse interzise comercializării”, precizează preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3857 secunde