Sute de locuri de muncă în străinătate pentru constănțeni. Ce meserii se caută

672
1
Sute de locuri de muncă în străinătate pentru constănțeni. Ce meserii se caută - locuridemuncastrainatate-1469114681.jpg
Chiar dacă situația este oarecum incertă în străinătate, mai sunt încă mulți constănțeni care speră să-și găsească un loc de muncă peste hotare. Angajatorii din Marea Britanie încă mai caută români, în Spania sunt sute de locuri pentru muncitori în agricultură, iar Germania propune din ce în ce mai multe posturi pentru conaționalii noștri. 


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă propune, săptămâna aceasta, prin rețeaua Eures, peste 1.450 de locuri de muncă în străinătate. Cele mai multe posturi sunt în Spania, pentru 800 de muncitori necalificați în agricultură. Salariul este de 40,15 euro brut pe zi, plătibil la două săptămâni. În mod surprinzător, pe locul al doilea în topul celor mai multe locuri de muncă, se află Norvegia, cu 166. Se caută instalatori, zugravi, dulgheri - tâmplari construcții, montatori acoperișuri. Se oferă salarii cuprinse între 18 și 23,5 euro brut pe oră. Mult mai mici sunt salariile în Olanda, acolo unde sunt disponibile 11 posturi de tranșator carcase porc și vită, sortator fructe, ambalator carne de pasăre și manipulant. Plata este de 8,80 - 9,84 euro brut pe oră. 


Germania vrea ingineri români 
În Germania, sunt 135 de posturi, de la asistenți medicali, până la ingineri IT, lăcătuși mecanici, mecanici mașini și utilaje, manipulanți mărfuri. Salariile diferă, în funcție de specializare și experiență. În Marea Britanie, sunt posturi preponderent pentru asistenți medicali și îngrijitori persoane la domiciliu. Aceleași meserii sunt disponibile și în Italia, unde sunt propuse 60 de posturi. 


În rest, se mai găsește de muncă în Lituania, pentru tehnicieni electricieni, asfaltatori, tehnicieni mecatroniști și pentru ingineri în industria maselor plastice, în Bulgaria, pentru operatori în industria de prelucrare a lemnului, în Finlanda, pentru operatori CNC și mă-celari, și în Franța, pentru ingineri. 


Mai sunt locuri libere pentru români și în Republica Cehă, în Slovacia și în Suedia. Se caută mai ales meseriași, dar și bucătari, femei de serviciu și îngrijitor persoane. Cei care aleg Suedia vor primi în țară salariul minim pe eco-nomie (1.250 de lei), iar în Suedia, 1.000 de euro net, pe lună. 


Constănțenii interesați de aceste pos-turi se pot adresa compartimentului Eures din cadrul AJOFM Constanța, consilier Eures Aurora Brînzan, telefon 0241.481.553. 


Comentează știrea

Emil
22 iulie 2016
Nasol dar real

Cine are ocazia,ar fi de preferat sa-si caute de lucru in tari in care apoi sa rtamana definitive si sa-si aduca acolo si familiile,sa-si schimbe cetateniile. Nu de alta,dar Romania va fi locuibila pentru oamenii cinstiti si normali abia poate peste cateva secole,si asta tot la nivel foarte mult sub cel al restului lumii. Regresul intentionat continua.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.452 secunde