Sute de controale pe litoral. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari

208
Sute de controale pe litoral. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari - controalepelitoral-1595873429.jpg

Articole de la același autor

237 de unități de alimentație publică de la mare au fost verificate, în ultima săptămână, de inspectorii sanitari veterinari care activează în cadrul Comandamentului Litoral. Au fost vizate restaurante, fast-food-uri, braserii, bufeturi, bistrouri, baruri, cofetării, rulote, tonete, gelaterii, dar și un depozit alimentar.

"În urma acestor controale, s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare. De asemenea, au fost identificate condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție și produse alimentare depozitate în spații necorespunzătoare", precizează reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Pentru aceste abateri, 68 de unități au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 440.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare 32,55 kg de preparate și semipreparate culinare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Două numere de telefon, pentru sesizări

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA - 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5246 secunde