Sute de controale în magazine și restaurante!

213
Sute de controale în magazine și restaurante! - 39-1482235381.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în cursul săptămânii trecute, s-au materializat prin verificări la 195 obiective.


Au fost vizate șapte restaurante, un bar, o pizzerie, o cantină, o unitate de catering, 35 de super sau hipermarket-uri, 30 de magazine alimentare, 31 de laboratoare cofetărie-patiserie, o unitate de tăiere, o piață agroalimentară, două unități de procesare lapte, o unitate de prelucrare lapte, o unitate de procesare carne, două unități de procesare produse din pescuit, 11 carmangerii, 11 măcelării, 12 depozite alimentare, 12 exploatații comerciale, șase farmacii veterinare, trei cabinete veterinare, o unitate cosmetică canină, un complex muzeal de științe ale naturii, nouă unități de fabricare pâine și specialități de panificație, șase depozite semințe consum, patru unități de morărit, două unități de fabricare vin și o unitate de fabricare apă de masă.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la neîntreținerea în condiții corespunzătoare de igienă a spațiilor de prelucrare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală 6.600 lei și un avertisment. 


Au fost confiscate și retrase de la vânzare, 5.503 kg de carne și produse din carne, 1.730 kg de produse lactate, 822 kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 71.905 lei.


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3157 secunde