Sute de agenți economici amendați de Inspectoratul de Muncă

720
Sute de agenți economici amendați de Inspectoratul de Muncă - sutedeagentieconomici-1554646320.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă au intensificat controalele în luna martie, în județul Constanța, odată cu încălzirea vremii și deschiderii sezonului lucrărilor în construcții, în agricultură și nu numai. Verificările s-au derulat în echipe mixte, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi.

"Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii și securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare", explică inspectorul șef al ITM Constanța, Eugen Bola.

Astfel, pe parcursul lunii martie, cei 24 de inspectori de muncă participanți la acțiunile de control au verificat 309 agenți economici, din care 49 au fost sancționați. Au fost aplicate 68 de sancțiuni, din care 42 de amenzi și 26 de avertismente, valoarea totală fiind de 704.800 lei. Cu acest prilej, au fost identificați 13 angajatori care foloseau muncă nedeclarată, respectiv 31 persoane, pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale cu amendă în sumă totală de 620.000 lei.

Tot în luna martie au fost înregistrate 106 sesizări ale cetățenilor. "Referitor la activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii au efectuat 130 de controale tematice, în urma cărora s-au constatat 264 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 264 măsuri de remediere. De asemenea, au fost aplicate 264 de sancțiuni, din care 257 avertismente și șapte amenzi contravenționale, totalizând suma de 28.500lei. În plus, a fost sistată activitatea elevator din cadrul unei unități, până la remedierea deficienței. La nivelul instituției valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 733.300 lei", a mai spus șeful ITM Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3695 secunde