Supra-controale pe trenuri. Ce amendă riști dacă mergi cu "nașu’"

766
Supra-controale pe trenuri.  Ce amendă riști dacă mergi cu

Articole de la același autor

CFR Călători a desfășurat, ieri, o acțiune de amploare, pentru a verifica dacă cei care călătoresc cu trenul își cumpără sau nu bilete. Din cei peste aproximativ 1.550 de pasageri care au călătorit în cele cinci  trenuri verificate, 153 au plătit preț similar celui de la casa de bilete, iar altor 386 de călători le-au fost eliberate bilete la tarif de taxare în tren. Potrivit conducerii CFR, a fost verificat și trenul pe ruta București Obor - Constanța.

Constănțenilor care călătoresc frecvent cu trenul li se recomandă ca pe viitor să își facă abonamente, întrucât aceasta este soluția cea mai avantajoasă, cu reduceri tarifare importante. În plus, pasagerii își pot cumpăra, la unele trenuri, bilete și abonamente valabile pentru rangul de tren InterRegio, la tarife mai mici aferente rangului de tren Regio.

Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligația de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-și cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.

În cazul călătorilor care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se poate întocmi un proces verbal de contravenție, iar amenda este cuprinsă între 250 și 400 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Februarie 2017
Stire din Social : CFR controlează călătorii
Pagina a fost generata in 0.6637 secunde