Superstiții culinare de Revelion. Ce să mănânci ca să îți meargă bine în 2018

543
Superstiții culinare de Revelion. Ce să mănânci ca să îți meargă bine în 2018 - petrecererevelion-1514703842.jpg

Articole recomandate

Noaptea de 31 decembrie este o noapte specială, care face trecerea dintre ani. De-a lungul timpului au existat multe superstiții și obiceiuri prilejuite de această trecere, atât legate de diverse activități, cât și de mâncare. Iată care sunt cele mai frecvente superstiții culinare de Revelion.



În Noaptea de Revelion nu se mănâncă pui fiindcă îți alungi norocul. Această pasăre scurmă și astfel norocul se împrăștie. De aceea e bine să ai pe masa porc sau curcan.


Bea șampanie la 12 noaptea pentru a avea parte de belșug. Poate fi și vin spumante. Important e să bei paharul până la fund și toate dorințele pentru noul an se vor îndeplini.


Mănâncă peste, fiindcă se spune că așa cum peștele înoată prin apă, așa vei înota și tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în noul an.


Consumă carne de gâscă. Te va ajuta să plutești peste probleme și să înaintezi spre țelul tău, așa cum face gâsca.


De Revelion trebuie să mănânci struguri. Ciugulește dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ți o dorință care ține de bani. Strugurii și stafidele simbolizează abundența financiară.


Superstiții culinare de Revelion în lume


– În Grecia, de Anul Nou se mănâncă o prăjitură în care este pusă o monedă din argint sau din aur. Cel ce găsește moneda va avea noroc în anul respectiv. 


– Un obicei spaniol de Anul Nou este să mănânci câte o boabă de strugure la fiecare din cele 12 bătăi ale ceasului care vestesc trecerea în noul an, acestea reprezentând dorințe pentru fiecare lună a anului următor. De asemenea, pentru mirese, noaptea de Anul Nou reprezintă ocazia de a-și strecura verigheta în cupa de șampanie și de a ciocni. 


– Un obicei similar există și în Portugalia, cu diferența că aici sunt preferate smochinele. Astfel, în noaptea dintre ani, trebuie înghițite 12 smochine, care simbolizează 12 dorințe pentru anul ce vine. 


– În Belgia, pe 1 ianuarie, există obiceiul de a mânca choucroute (un fel de varză murată cu cârnați), în familie, având sub farfurie, în mână sau în buzunar o monedă, pentru a avea bani tot anul. 


– În noaptea de Anul Nou italienii obișnuiesc să pună pe masă mâncăruri speciale, despre care se spune că aduc bogăție și abundență. 


– Rușii obișnuiesc să bea șampanie la miezul nopții. 


– În Israel masa cuprinde obligatoriu fructe și produse din făină, pentru a aminti de vremea recoltei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5067 secunde