Supermarketurile și hipermarketurile, luate la puricat de inspectorii sanitar-veterinari

236
Supermarketurile și hipermarketurile, luate la puricat de inspectorii sanitar-veterinari - food1-1477411090.jpg
Aproape 100 de supermarketuri, restaurante, fast-food-uri, magazine și depozite alimentare au fost verificate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare în doar o săptămână. Au fost vizate 22 de super sau hipermarket-uri, patru unități de tip fast-food, două cantine, nouă laboratoare de cofetărie-patiserie, opt depozite alimentare, o unitate de produse din carne, două centre de prelucrare lapte, o unitate de produse proaspete din pescuit, șapte pescării, o unitate de fabricare ulei, o unitate de fabricare apă carbogazoasă, o unitate de fabricare produse zaharoase etc. 


"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la nerespectarea cerințelor veterinare privind circulația internă a deșeurilor sau subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.200 de lei", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu. Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste trei tone de carne și produse din carne, aproape 1.300 de kg de produse lactate, 684 de kg de pește și produse din pește și câteva zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 57.300 de lei. 


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai spus șeful DSV Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5972 secunde