Supermarketuri luate la control de inspectorii DSV Constanța

336
Supermarketuri luate  la control de inspectorii DSV Constanța - dsvmancare-1519663178.jpg

Articole de la același autor

Peste 150 de magazine, depozite de alimente, supermarketuri au fost verificate, săptămâna trecută, de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Au fost vizate cinci unități de prelucrare lapte, un centru de sacrificare animale, o unitate de procesare carne, o unitate de carne preparată, două unități produse proaspete din pescuit, două măcelării, 13 carmangerii, 11 depozite alimentare, patru cantine, șase unități tip catering, trei unități tip fast food, trei baruri, 40 de super-hipermarket-uri, 15 magazine alimentare, 10 laboratoare cofetărie-patiserie, trei circumscripții sanitare veterinare de asistență, șase exploatații profesionale, o exploatație non-profesională, un transportator animale vii, cinci unități farmaceutice, două unități de fabricare pâine și specialități de panificație, șapte unități de comercializare produse congelate, patru unități de reambalare, un depozit de legume fructe, o unitate de prelucrare și conservare legume fructe, cinci depozite de semințe consum, o unitate de fabricare băuturi răcoritoare, o unitate fabricare ulei, o unitate fabricare bere, o unitate de ambalare.

"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la deținerea de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 720 de lei. Au fost confiscate și retrase de la vânzare 4.216 kg de carne și produse din carne, 1.610 kg de produse lactate, 1.265 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 92.643 de lei", precizează directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5468 secunde