Supărare mare! Funcționarii publici se întorc la grevă

208
1
Supărare mare! Funcționarii publici  se întorc la grevă - functionariipubliciseintorc-1439999526.jpg

Articole de la același autor

Deși, inițial, erau dispuși să negocieze Legea salarizării, funcționarii publici au anunțat că renunță la discuții și reiau protestele pentru creșteri salariale. Măsura vine după ce Guvernul a fost de acord cu majorarea salariilor personalului medical cu 25 la sută.

"Atitudinea profund discreționară a Guvernului în raport cu creșterile salariale ale anumitor categorii de bugetari nu face altceva decât să discrediteze la cel mai jos nivel autoritatea statului și funcția publică. Dubla măsură în modul de abordare și recunoaștere a drepturilor salariale ale diferitelor categorii de bugetari ne obligă pe noi, funcționarii publici, să reacționăm într-un mod radical, atât prin inițierea de acțiuni de natură sindicală, cât și prin intermediul instanțelor de judecată pentru recunoașterea drepturilor noastre", a declarat Sebastian Oprescu, președintele SNFP.

Potrivit acestuia, creșterile salariale ale diferitelor categorii de bugetari - înalți demnitari, aparatul guvernului, președinția - stabilite prin ordonanțe de urgență, precum și promisiunile pentru alte categorii (medici, profesori), tot prin ordonanțe de urgență, nu fac altceva decât să împiedice adoptarea multașteptatei legi unice de salarizare din sistemul bugetar și menținerea funcționarilor publici și a personalului contractual la un nivel de subzistență.

"Caracterul de urgență este apreciat, se pare, de guvernanți, numai pentru persoanele cu venituri medii de peste 2.000 lei, spre deosebire de marea masă a căror venituri sunt egale cu salariul minim pe economie. În aceste condiții, suntem obligați să ne retragem de la orice simulacru de negociere pe legea salarizării și vom continua cu acțiuni de protest și, dacă este cazul, cu grevă", a mai precizat liderul SNFP. 

Comentează știrea

Monica
19 august 2015
*

Munca si bani acasa! Tot mai multi oameni au ales deja aceasta optiune: munca acasa, in timpul liber, cu castiguri suplimentare si rapide. Noi avem pentru tine exact ceea ce cauti acum: un sistem excelent, o echipa serioasa si ambitioasa, o cale prin care chiar poti sa-ti rotunjesti veniturile lunare, usor si eficient! Alatura-te si tu acum! Cere mai multe informatii la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6077 secunde