Suntem la coada clasamentului Eurostat! Doar Bulgaria stă mai rău

138
Suntem la coada clasamentului Eurostat! Doar Bulgaria stă mai rău - dddd-1583396759.jpg

Articole recomandate

Copiii erau în 2018 grupul de vârstă cu cel mai mare risc de sărăcie și excluziune socială în aproape jumătate din statele membre ale Uniunii Europene, iar procentul variază de la 13,1% în Slovenia și 13,2% în Cehia, la 38,1% în România și 33,7% în Bulgaria, arată datele prezentate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și citate de Agerpres.

În 2018, conform datelor Eurostat, 23,4% din copiii din UE erau supuși riscului de sărăcie și excluziune socială, comparativ cu 22,1% din adulți (cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani) și 18,4% din vârstnici (în vârstă de 65 de ani sau mai mult).

Persoanele supuse riscului de sărăcie și excluziune socială sunt în cel puțin una din următoarele trei condiții: se confruntă cu riscul sărăciei după transferurile sociale (sărăcia veniturilor), se confruntă cu lipsuri materiale grave sau locuiesc în gospodării cu intensitate de lucru foarte scăzută.

Cele mai mari diferențe între procentul copiilor supuși riscului de sărăcie și populația totală au fost înregistrate în Franța, România și Slovacia, unde procentul a fost cu mai mult de cinci puncte procentuale (pp) mai ridicat la copii față de totalul populației. În contrast, procentul copiilor supuși riscului de sărăcie sau excluziunea socială a fost sub cel al populației totale, cu mai mult de cinci puncte procentuale, în Letonia (minus 5,9 pp) și Estonia (minus 6,5 pp).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Februarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Copiii pot deveni arheologi pentru o zi
Pagina a fost generata in 0.489 secunde