€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Suntem în criză de psihiatri

Ştire online publicată Marţi, 17 Octombrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Dacă la nivelul Uniunii Europene situația este mai bună, în România, medicii psihiatri sunt la mare căutare, la fel ca și în Bulgaria, Polonia, Malta, Spania, Portugalia, Slovenia și Cehia, unde numărul specialiștilor este scăzut. În România, spre exemplu, avem 106 psihiatri la un milion de locuitori.

Acești specialiști au rolul de a se ocupa de tulburările psihice și bolile mintale care influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber.

Asemenea tulburări sunt cauzate de interacțiunea unor factori complecși, biologici, sociali și spirituali, care nu pot fi totdeauna puși în evidență cu siguranță. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6367 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3876 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6233 secunde