Sufocați de rahați! Cine adună maidanezii de pe străzile din Constanța

5325
28

Articole de la același autor

Aproape că nu există zi în care să nu vedem cel puțin doi-trei câini fără stăpâni făcându-și veacul prin stațiile de autobuz, în parcuri sau pe lângă blocurile din cartiere. Tot mai mulți constănțeni se plâng că patrupedele s-au înmulțit și că unele dintre ele sunt periculoase. Autoritățile locale par depășite de situație. Primăria Constanța nu mai are serviciu de ecarisaj, dar plătește un contract gras de jumătate de milion de lei unei firme care stă cu porțile legate cu lacăte și adună câinii numai când are chef.

"A fost o perioadă când se mai răriseră câinii vagabonzi, dar apoi au reapărut și sunt din ce în ce mai mulți. Bineînțeles, sunt oameni care îi hrănesc, fără să țină cont că aceste animale pot fi periculoase, fac mizerie. În jurul blocurilor, peisajul este oribil. Adăposturi improvizate din cutii, cartoane, scânduri, plastice cu apă și mâncare la discreție. Zici că suntem în lumea a treia. Aleile sunt pline de rahați de câini", ni s-a plâns Mirela Vâlcu, din cartierul Tomis III.

Însă patrupedele se plimbă nestingherite și prin centrul orașului.

"Am văzut câini pe strada Ștefan cel Mare, am văzut pe bulevardul Tomis, pe bulevardul Mamaia. Cei mai mulți sunt pașnici. Cerșesc și primesc mâncare de la restaurante sau magazine. Deja sunt prietenoși. Dar, indiferent cât de mult ne-ar plăcea animalele, trebuie să recunoaștem că nu este normal să le vedem în centrul orașului, printre turiști sau constănțeni ieșiți la plimbare", ne-a spus o altă locuitoare a Constanței.

Sesizări numai la Dispeceratul Primăriei Constanța

Mai mult decât atât, oamenii sunt supărați că nu au unde să anunțe Ecarisajul să vină să ia câinii.

"Am căutat pe internet și am sunat la toate numerele de acolo. Două numere erau dezactivate, iar un al treilea suna, dar nu răspundea nimeni. Noi unde sunăm să chemăm hingherii?", ne-a întrebat Mircea Stanciu.

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei Constanța ne-au confirmat că nu se pot face solicitări la firma de ecarisaj, ci doar la Dispeceratul primăriei.

"Biroul Dispecerat stă la dispoziția cetățenilor în program de lucru permanent de 24 de ore, în orice zi a săptămânii, la numărul de telefon 0241/550.055. Sesizările preluate sunt apoi transmise serviciilor responsabile", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Amendați și de Protecția Consumatorilor

Potrivit acesteia, firma care se ocupă de ecarisaj, Green Life Recycling, nu mai face capturi zilnice de câini comunitari, ci răspunde numai la sesizările cetățenilor. Am dorit să aflăm și poziția oficială a firmei respective, dar, evident, nu ni s-a răspuns la niciun telefon.

Reamintim că în luna octombrie 2017, angajații firmei au împiedicat chiar și accesul comisarilor de la Protecția Consumatorilor, chemați de către cei care veniseră să adopte câini. Firma a primit atunci o sancțiune de 10.000 de lei.

"Am propus sancțiunea pentru comportament incorect și nerespectarea programului de funcționare. Nu sunt respectate mai multe obligații, cum ar fi accesul, filmarea, informarea consumatorilor etc. Nu poți fi și proprietate privată, și adăpost public totodată", a precizat, la momentul respectiv, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

Autoritățile locale au în plan reînființarea serviciului propriu de ecarisaj și organizarea unui adăpost pentru câinii comunitari. Contractul cu Green Life Recycling expiră în mod normal în luna martie 2018, însă este puțin probabil ca până atunci să fie gata noul adăpost. 

Comentează știrea

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Mitica
8 ianuarie 2018
Mancat de caini in centrul orasului

Pe Cuza Voda 70 (intre I.G.Duca si Atelierelor) langa Liceul I.N.Roman este o curte parasite unde s-au aciuat niste caini agresivi printre care unul alb foarte rau. Noaptea este sinucidere curate sa treci pe acolo, sar la tine sa te muste. Nu raporteaza nimeni situatia forurilor competente? Pe cei ce locuiesc acolo nu ii deranjaza situatia? Ce oras...

Andreea
8 ianuarie 2018
mizerie

Mai multa mizerie fac animalele in 2 picioare!

mueMakidoni
8 ianuarie 2018
MUElaMAKIDONIA

da machidonii tai "aciuiati" in primarie de ce nu ii vezi? oare nu e "sinucidere curata" cu atatia makidoni in primarie?

Răspuns la: Mancat de caini in centrul orasului
Adăugat de : Mitica, 8 ianuarie 2018
Pe Cuza Voda 70 (intre I.G.Duca si Atelierelor) langa Liceul I.N.Roman este o curte parasite unde s-au aciuat niste caini agresivi printre care unul...
mircea
8 ianuarie 2018
articol extrem de valoros

iar arevenit semidocta jurnalizda perhaita cu un articol de kkt. tot te tine bak in brate sau te vedem la somaj in curand?

Arabu
8 ianuarie 2018
Ca simplu cetățean

Mă uit ce scriu diverși postaci și mă crucesc, chiar nu vreți sa ieșiți din mizerie, voi nu vedeți ca datorita" ciumei rosii" și unor concitadinii cu apucături de jivine , avem cel mai urât oraș din țară și cel mai corupt !!!!!

Mihai
8 ianuarie 2018
Eutanasia (la caini) salveaza Romania!

Eutanasia si incinerarea e solutia. Cine vrea sa-i adopte n-are decat. Castrarea nu e decat o solutie de stopare a populatie canine dar care nu are sanse de reusita atata vreme cat problema nu e eradicate din temelii.

Un oras sufocat de rahati
8 ianuarie 2018
Un primar de rahat

Fagadau se afla in al doilea an la carma Primariei Constanta.Imi aduc aminte ca primul gest facut de Fagadau la data instalarii in scaunul de primar,in primaria mea,a fost o plecaciune,o reverenta in fata celui care i-a fost invatator,tatic,protector si primar in acelasi timp,Radu Mazare.In rest,am vazut ca face plecaciuni in fata tuturor ONG-urilor care se ocupa cu inmultirea cainilor fara stapan pe strazi.Se pare ca si de aici PSD-ul castiga ceva banuti.Veti afla intr-o buna zi,domnilor si doamnelor,ca vor iesi intr-o zi la lumina,veti afla ca se face comert la greu cu carne de caine maidanez.Multi dintre acesti caini ajung in restaurantele de profil din Germania.Prostilor ! Drept dovada,uitati-va cu cata agresivitate comenteaza postacii,chipurile protectorii animalelor fara stapan.Le stricati comertul.Chipurile acesti caini sunt "infiati" de oameni "de bine" din Germania si de aiurea.E ste o minciuna.Animalele astea ajung in "hamburgeri" la cei care consuma sa ceva.Astia sunt oamenii care isi spun "milosi",chipurile protectorii animalelor.Afacerea este banoasa.Multa lume credula pe aici.

rahati de hingheri
8 ianuarie 2018
hingheri de rahati pupati in fund de perhaita

au inceput sa comenteze hingherii, de frica sa nu le scape afacerea din maini. Ia spune-le la prosti cati bani iei din cainii astia, madam hingher sef?

Răspuns la: Un primar de rahat
Adăugat de : Un oras sufocat de rahati, 8 ianuarie 2018
Fagadau se afla in al doilea an la carma Primariei Constanta.Imi aduc aminte ca primul gest facut de Fagadau la data instalarii in scaunul de...
Nazi
8 ianuarie 2018
X

Propun si eutanasierea si incinetarea prostiei si hotiei in Romania

Florii
8 ianuarie 2018
Un oras decent

Un articol slabut .O sesizare la primaria salvata de Fagadau.De cand este dansul Constanta moare.Cainii nehraniti ar deveni periculosi .Deveniti inumai si criminali.Ditamai orasul nu este in stare sa avem un spatiu ? La ce taxe platim orasul este in ruina .Rusine .Vedem delasare ,nesimtire si aroganta.Oamenii sunt mizerabili .Se strang tone in urma oamenilor ,bipezilor .

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3171 secunde